Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze buikspieroefeningen verbrand je de meeste calorieën

Anja
2 min read

Wil jij graag veel calorieën verbranden maar je hebt geen zin of tijd om naar de sportschool te gaan? Naast wandelen en hardlopen zijn buikspieroefeningen een goede manier om calorieën te verbranden. Hieronder de twee buikspieroefeningen waarmee je de meeste calorieën verbrandt!

Sit-ups

De sit-up is een van de bekendste buikspieroefeningen die er zijn. En niet voor niets. De sit-up is een zeer effectieve oefening om calorieën te verbranden. Hoe werkt het?

Ga op de grond liggen met de knieën gebogen en de rug recht op de grond.

Om de sit-up goed uit te voeren, moeten de voeten de hele oefening op de grond blijven. Je kunt een trainpartner vragen om op je tenen te staan of je voeten verankeren als je alleen traint.

Houd je handen rustend op de dijen of gekruist op de borst. Span je buikspieren hard aan en kom langzaam omhoog met het hele bovenlichaam, houd deze positie ongeveer 1 seconde stevig vast.

Laat het bovenlichaam terugzakken naar de beginpositie. Zodra de schouders de grond raken, kan de oefening worden herhaald.

Planken

De plank is de ideale oefening om je buikspieren te trainen. De juiste techniek is enorm belangrijk met planken.

Begin de oefening met een push-up houding: handen recht onder je schouders, tenen aan de grond en een recht lichaam. Zet nu je onderarmen op de grond in plaats van je handen.

Je ellebogen moeten rechtstreeks onder je schouders staan en je tenen op de grond. Als dit te zwaar is, begin dan met je knieën aan de grond.

Houd je lichaam in een rechte lijn (billen niet te hoog), span je bilspieren aan en probeer je navel naar binnen te trekken. Dit voel je direct in je buikspieren. Blijf tijdens de oefening naar de vloer kijken om een neutrale nek en rug positie aan te houden. Maak een rechte, sterke lijn van top tot teen – een plank. Deze positie probeer je vol te houden.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…