Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze hoofdband wil Philips je kwalitatiever doen slapen

Lore
3 min read

Philips zet meer dan ooit in op persoonlijke gezondheid. Het technologiebedrijf brengt steeds meer apparaten uit die mensen moeten helpen om beter voor zichzelf te zorgen: denk aan de airfryer om gezonder te frituren, slimme elektrische tandeborstel voor een perfecte mondhygiëne, luchtreinigers voor schone lucht… Ook het belang van voldoende en kwalitatieve slaap is Philips niet ontgaan: eerder dit jaar werd de SmartSleep voorgesteld. Het gaat om een hoofdband die mensen die door hun levensstijl niet voldoende kunnen slapen (minder dan 7 uur)  toch voldoende kwalitatieve slaap kan bieden. 

Slaaptekort: vaak voorkomend probleem 

Uit een studie is gebleken dat zo’n 40% van de volwassenen tussen 25 en 54 jaar geen 7 uur per nacht slapen. Zo’n slaaptekort gaat natuurlijk gepaard met enkele minder aangename bijwerkingen. Zo kan je je na een te korte nacht energieloos en met momenten zelfs prikkelbaar voelen. Eventueel heb je ook moeite om gefocust te blijven en ben je minder alert. 

De oplossing van Philips voor slaaptekort

Na jaren onderzoek en analyse van meer dan 2,8 miljard nachten aan slaapgegevens heeft Philips een oplossing voor dit vaak voorkomende probleem gevonden. Door middel van een hoofdband met twee ingebouwde slaaptrackers krijgt Philips inzicht in de manier waarop je slaapt en de verschillende fases die je tijdens de nacht doormaakt. Door op het juiste moment tijdens de diepe slaap een geluidstoon van nog geen seconde uit te sturen, wordt de kwaliteit van je diepe slaap verbeterd. De focus op diepe slaap-fase (ook wel derde slaapfase of trage golffase) is logisch: de belangrijkste functie van deze fase is de hersenen laten rusten. 

Hoe de SmartSleep-hoofdband er dan uitziet? Zo!

Hoewel SmartSleep er niet voor zorgt dat je langer (diep) slaapt, verzekert het wel dat de kwaliteit van je diepe slaap optimaal is. De effecten zouden duidelijk merkbaar zijn: uit dubbelblindonderzoek bleek dat 70% van de gebruikers van de SmartSleep zich meer uitgeslapen voelden, meer energie hadden en ook beter scoorden op geheugentesten en motorische vaardigheden. De Smartsleep verschilt dus wel enigszins van de welbekende slaaptrackers, die enkel het slaappatroon van de gebruiker volgen.

Draag jij binnenkort ook een SmartSleep-hoofdband?

Philips benadrukt wel dat de SmartSleep in de eerste plaats bedoeld is voor mensen die door hun levensstijl niet tot voldoende slaap komen. Voor mensen die wel voldoende slapen heeft de band weinig toegevoegde waarde. 

Slaap jij door je levensstijl vaak te kort en heb je daar overdag last van? Dan kan de SmartSleep wellicht een oplossing bieden. Voorlopig is de hoofdband wel enkel nog maar in de Verenigde Staten of Duitsland beschikbaar. Je betaalt er zo'n 400 dollar voor.

In afwachting van de Belgische lancering delen we alvast graag wat tips om meer en beter te slapen: 

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…