Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze ontbijttips ben je nooit te gehaast om te ontbijten

Bram
3 min read

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Tijdens het ontbijt krijg je namelijk belangrijke voedingsstoffen binnen, die ervoor zorgen dat je de dag goed op kan starten en bovendien voldoende energie hebt om de dag goed door te komen. Helaas heeft niet iedereen tijd om goed te ontbijten. Velen kiezen er dan ook voor om de belangrijkste maaltijd van de dag over te slaan, om bijvoorbeeld langer in bed te kunnen blijven liggen om eerder naar het werk te kunnen gaan. 

Om de dag toch op de juiste manier te kunnen starten en een goed ontbijt te eten, worden er in dit artikel enkele tips gegeven voor een haastig ontbijt. Heb je je bijvoorbeeld een ochtend verslapen, of heb je echt geen zin om op te staan? Dan kun je met deze tips alsnog gezond ontbijten. 

Tip 1: eet een banaan

Een banaan is niet alleen gemakkelijk om te eten omdat deze in een mum van tijd gepeld is, maar bevat bovendien vezels en natuurlijke suikers. Deze vezels en natuurlijke suikers zorgen ervoor dat je een boost van energie krijgt om je dag direct goed te starten en de ochtend goed door te komen. En omdat een banaan zelfs op de fiets, in de auto of in de trein gegeten kan worden, is het een perfect product voor een haastig ontbijt. 

Tip 2: kies voor een drinkontbijt

Als je haast hebt en geen tijd hebt om een goed ontbijt te maken en te eten, kun je ervoor kiezen om een drinkontbijt te nemen. Dit kun je doen door een drinkontbijt te kopen in de supermarkt, maar ook door fruit en wat yoghurt in de blender te doen en dit goed te mixen. Heb je dit gedaan, dan kun je jouw gezonde ontbijtmengsel gemakkelijk meenemen en onderweg opdrinken. 

Tip 3: eet restjes van de avond ervoor

Heb je nog wat in je koelkast liggen van gisteravond, zoals een pan met verse soep of wat aardappelen? Dan kun je deze restjes gewoon de dag erna bij het ontbijt eten. Dit klinkt misschien raar, maar een warm ontbijt is erg goed voor je maag. Op deze manier kan je maag namelijk goed op gang komen, zonder dat de maag opgeschrikt wordt met koude voedingsmiddelen. Daar komt nog bij dat je de restjes in korte tijd kan opwarmen en snel op kan eten, zodat je snel de deur uit kunt. 

Tip 4: voorkom dat je geen tijd hebt om je ontbijt te maken

Deze tip komt natuurlijk wat laat als je al te laat bent om ontbijt te maken en op zoek bent naar een snel ontbijt, maar voor een volgende keer is het beter om te voorkomen dat je snel en haastig moet ontbijten en geen tijd hebt om een ontbijt klaar te maken. Zo kiezen steeds meer mensen ervoor om hun ontbijt de volgende dag al klaar te maken en het in de koelkast te zetten, zodat zij de volgende dag alleen nog maar het ontbijt op hoeven te eten. Dit kan overigens tegelijk met het klaarmaken van de lunch voor de volgende dag, om nog meer tijd te besparen. Als je merkt dat je in de ochtend altijd tijd tekort komt om een goed ontbijt te maken en te eten, is deze laatste tip zeker een aanrader om op te volgen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…