Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Minder druk, meer genieten!

Anja
2 min read

Heel veel mensen voelen tegenwoordig een enorme druk: druk om goed te presteren op het werk, druk om je vriendschapsband te onderhouden, druk om je kinderen een perfect leven te geven, druk om je partner en je relatie voldoende aandacht te geven, druk om je familie trots te maken, … Noem maar op! Veel mensen leven daardoor met stress, druk en een overvolle planning. Daardoor bestaat de kans dat je jezelf verliest. Hoe zorg je voor een mooie balans? Hoe kun je echt genieten van het leven? Hoe onderdruk je de druk? Hoe zorg je ervoor dat de dingen die je graag doet of wilt bereiken niet aanvoelen als een enorme last?

Laat het los

De wereld zal niet vergaan als jij eens een doel niet bereikt. Natuurlijk wil je bepaalde doelen nastreven, maar het is ook belangrijk om af en toe eens alles los te laten. Te veel hooi op de vork nemen is nooit goed. Probeer zaken te relativeren. Heb je bijvoorbeeld die deadline niet gehaald? Als dat eens gebeurt, is dat niet erg. Liever een deadline iets later afwerken dan een overhaaste opdracht vol fouten de deur uitsturen. Laat de prestatiedruk eens los. Ontspan en neem de tijd om te genieten van een vrij moment na de inspanning.

In het moment leven

Je hebt heel wat aan je hoofd. Daardoor ben je met het één bezig en dwalen je gedachten ondertussen af naar alle andere taken of plannen. Dat zorgt voor chaos in je hoofd. Neem niet zomaar alles aan en plan je agenda niet overvol. Houd tijd over om in het heden te genieten en in het moment te leven. Je zult waarschijnlijk vaak zeggen “ik ontspan morgen wel” en dan komt het er die dag ook niet van. Houd dus tijd vrij om te genieten. Anders word je overstelpt door alle plannen en verplichtingen, waardoor je niet meer kunt genieten van de dingen die je eigenlijk zo graag wilde.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…