Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderzoek bewijst: zeelucht is écht gezonder

Lore
2 min read

Er nog niet helemaal aan uit waar je volgens zomers tripje naartoe zal gaan? Trek dan gerust richting kust! Uit een onderzoek van de natuurbehoudorganisatie Natural England dat uitgevoerd werd door onderzoekers van de universiteiten van Exeter en Plymouth blijkt immers dat zeelucht gezond voor je is. Concreet maakt een bezoekje aan het strand je kalmer en positiever en vermindert het ook stress. Hoe dat komt? Dat ontdek je hieronder!

1.Heilzame deeltjes in zeelucht

Zeewater bevat allerlei heilzame stoffen zoals zout, jodium en magnesium. De wind verspreidt die deeltjes in de lucht, waarna wij ze inademen. Het gevolg? Je vermoeidheid vermindert, zuurstof wordt sneller opgenomen in je lichaam en je maakt extra van het gelukshormoon serotonine aan.

2.Ruisen van de golven

Ook het geluid van ruisende golven heeft een positieve invloed op je humeur. Al van oudsher herkennen onze hersenen natuurlijke geluiden, zoals het ruisen van de gevolgen, als veilig. Voorbij zoevende auto’s, rinkelende telefoons… hebben net het omgekeerde effect. Het logisch gevolg is dat we ons het meest aangenaam voelen op plekken waar de omgevingsgeluiden ons (onbewust) een veilig gevoel geven.

3.Zien van de horizon

Verder brengt het feit dat je aan zee duidelijk de horizon kan zien een soort van kalmte met zich mee. De horizon is immers een natuurlijke begrenzing en die kan je helpen om je soms grenzeloze gedachtes en emoties te kalmeren. De rust die uitzicht op zee met zich mee brengt, doet dan ook wonderen voor mensen met een depressie of emotioneel dipje.

4.Zwemmen in de zee

Ten slotte brengt ook een plonsje wagen allerlei voordelen met zich mee.  Je kunt de heilzame stoffen in zeewater (naast minerale zouten bevat zeewater ook nog ijzerhoudende stoffen zoals calcium, zink of kalium) immers ook opnemen via je huid. Bovendien masseren de golven je lichaam en krijg je door te zwemmen soepelere gewrichten.

Dus… wanneer vertrekken we?

Door Lore

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…