Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Boordevol groenten én superlekker: onze vijf favoriete (zomerse) salades

Gezond.be
3 min read

Ook op een grijze zomerdag kan een salade heerlijk smaken. Inspiratie nodig voor je volgende lunch of avondmaal? Wij tippen onze vijf favoriete salades!

Salade met gegrilde kip, avocado en aardbeien

In deze salade zit écht alles: fruit: check (aardbei), gezonde vetten: check (avocado) en eiwitten: check (kip). Ja hoor, dit is de perfecte salade om zonder schuldgevoel te verorberen.

Quinoasalade met mango

Omdat het zeer voedzaam is en een uitstekende bron van vezels, is quinoa een geschikte basis voor een heerlijke salade. Dit recept met quinoa en mango brengt je heel gemakkelijk in tropische sferen!

Heerlijke salade met peer en venkel

De meeste mensen denken bij een salade aan sla, tomaat en komkommer. Vrij saai, als je het ons vraagt. Verfrissende zomersalades zetten kleur, textuur en smaak centraal. Zorg voor voldoende afwisseling en een heerlijke dressing. Deze salade is wat ons betreft een échte aanrader.

Zomerse pastasalade met makreel

Ooit al gedacht om makreel in je salade te verwerken? Vooral in combinatie met zongedroogde tomaten en paprika smaakt het heerlijk. Ontdek snel het recept!

Scampisalade met avocado

Deze scampisalade met avocado bevat massa’s gezonde vetten, vitamines en antioxidanten. Perfect als gezonde lunch of lichte avondmaaltijd. Smakelijk!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…