Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Problemen waar iedereen mee worstelt als je gezonder probeert te eten

Anja
3 min read

Wanneer je je hebt voorgenomen om gezonder te eten, zul je merken dat dat nog niet zo eenvoudig is. Niet alleen ligt de supermarkt vol verleidingen, ook in je omgeving zul je vaak tegen onbegrip aan lopen wanneer je bij voorbeeld een traktatie weigert. Gezond eten is wat veel mensen willen, maar het kan soms best lastig zijn.

Verborgen ongezonde vetten

Wanneer je boodschappen doet, probeer je erop te letten uitsluitend gezonde producten te kopen. Maar wat is nu wel en wat is niet gezond? Vroeger werd altijd gezegd dat fruit eten absoluut gezond is. Maar tegenwoordig zijn de geleerden het daarover niet meer eens. Want ook in fruit zit suiker en dus zijn er tegenwoordig diëten die zeggen dat je geen fruit moet eten. In veel levensmiddelen zitten ongezonde stoffen, waar je pas achter komt wanneer je de ingrediëntenlijst controleert. Maar als je dat bij ieder product dat je in je winkelwagentje legt moet doen, dan duurt het boodschappen doen wel erg lang.

Verleidingen weerstaan

Het leven zit vol verleidingen en het is niet altijd even gemakkelijk om die te weerstaan. Een verjaardagsfeest bezoeken en vervolgens een gebakje weigeren en ook bij het rondgaan met hartige hapjes steeds afslaan is niet alleen moeilijk, het stuit soms ook op onbegrip. “Doe niet zo ongezellig, neem lekker een taartje, pak toch een stukje kaas”. Datzelfde geldt wanneer je uit eten gaat. Geen dessert nemen terwijl de rest van het gezelschap het wel doet kan leiden tot commentaar.

Voor sommige producten is geen gezond alternatief

Zeker wanneer je samen met een gezin woont en de overige huisgenoten het niet zien zitten om jouw gezonde levensstijl ook te gaan volgen, zul je toch levensmiddelen in huis hebben die je eigenlijk liever vermijdt. Maar daarnaast is het zo dat voor sommige dingen geen alternatief is. Je zult hoe dan ook suikers en vetten moeten nuttigen want ons lichaam kan niet zonder. Het heeft deze stoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Het is alleen zaak om te matigen. Dus gebruik minder suiker, minder vet, en dan vooral de ongezonde verzadigde vetten. Zo leef je toch gezonder zonder dat je je echt alles hoeft te ontzeggen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…