Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Snel Zwanger Worden – De beste Tips na de pil, miskraam of POS

Olivier
5 min read

Als je eenmaal hebt bedacht dat je zwanger wil worden, kun je eigenlijk niet wachten tot het echt zo ver is. Sommige vrouwen worden vrijwel direct zwanger als ze stoppen met het gebruiken van anticonceptiemiddelen zoals de pil, maar het kan ook even duren voor je zwanger wordt. Heb jij besloten dat je zwanger wil worden met je partner en wil je zo snel mogelijk daadwerkelijk een kindje dragen? Lees dan in dit artikel hoe je snel zwanger kunt worden na het gebruiken van de pil, na het gebruiken van een prikpil en na een miskraam. Lees je de tips in dit artikel, dan weet je precies hoe je sneller zwanger kunt worden en jouw droom mogelijk sneller uit kunt laten komen.

Snel zwanger worden na de pil

Als je zwanger wil worden en op dit moment de pil slikt, moet je uiteraard eerst stoppen met het slikken van de anticonceptiepil. Veel vrouwen denken dat dit de enige sleutel is tot het snel zwanger worden na het slikken van de pil, maar dit is niet het geval. Enkele tips die je kunt raadplegen om sneller zwanger te worden na het slikken van de pil, zijn de volgende.

Tip 1: stop op het juiste moment. Je kunt ieder moment stoppen met het gebruiken van de anticonceptiepil, maar dit betekent niet dat alle hormonen van de pil direct na het stoppen met slikken uit het lichaam verdwenen zijn. Wil je zwanger worden na de pil en wil je zo snel mogelijk bevrucht raken, dan is het belangrijk om op het juiste moment te stoppen met het slikken van de pil. Het beste moment om te stoppen met het slikken van de pil, is aan het einde van de strip. Hierna ga je menstrueren en op de dag dat je een nieuwe strip moet beginnen, kun je zwanger worden.

Tip 2: wacht de eerste menstruatie af. Sommige vrouwen proberen direct zwanger te worden na het stoppen met het slikken van de pil, maar dit is niet verstandig. Bij sommige vrouwen duurt het namelijk langer voordat de cyclus weer op gang komt, wat betekent dat je niet meteen zwanger kunt raken. De beste manier om te starten met het proberen om zwanger te worden, is na de eerste menstruatie na het stoppen met de pil.

Tip 3: wacht af tot je cyclus weer normaal wordt, indien je een abnormale cyclus hebt na het stoppen met de pil. Is de cyclus weer normaal, dan weet je wanneer je zwanger kunt worden omdat je weet wanneer de ovulatie komt en wanneer jouw meest vruchtbare periode is.

Snel zwanger worden na de prikpil

Gebruik je de prikpil, dan moet je er rekening mee houden dat het langer kan duren voor je zwanger kunt worden. Na het gebruik van de prikpil kan het namelijk tot maximaal één jaar duren voor je de normale cyclus weer terugkrijgt, waardoor het lastiger is om te voorspellen wanneer je in de vruchtbare periode zit en je het beste zwanger kunt worden. Als de cyclus nog niet normaal is kun je natuurlijk wel zwanger worden, maar dan is het wel lastiger om zwanger te worden. Is de cyclus normaal, dan weet je namelijk precies wanneer je in de vruchtbare periode zit.

Heb je een kinderwens, dan wordt aangeraden om tijdig te stoppen met de prikpil, zodat je niet maximaal 12 maanden hoeft te wachten tot je cyclus weer normaal is en je gemakkelijker zwanger kunt worden. Ook kun je ervoor kiezen ome en overgangsperiode in te schakelen tussen de prikpil en de periode dat de cyclus weer normaal wordt.

Snel zwanger worden na een miskraam

Sommige vrouwen die een miskraam hebben gehad, willen het liefst zo snel mogelijk weer zwanger worden om het verdriet van de miskraam te vergeten en nog een poging te wagen op babygeluk.

Als je een miskraam hebt gehad, is je lichaam weer snel hersteld. Je hoeft dus niet lang te wachten voor je weer zwanger kunt worden en eigenlijk is dit direct weer mogelijk. Toch wordt het afgeraden om zo snel mogelijk zwanger te worden, omdat het beter is om de normale cyclus af te wachten. Op deze manier weet je niet alleen wanneer je in de meest vruchtbare periode van je cyclus zit en wanneer je het beste zwanger kunt worden, maar kan de menstruatiecyclus bovendien beter herstellen en is het gemakkelijker om zwanger te worden. Daarnaast is het voor de verloskundige op deze manier gemakkelijker om te berekenen hoe lang je zwanger bent, aangezien men hierbij uit gaat van de eerste dag van je laatste menstruatie.

Enkele tips die je kunt gebruiken om snel zwanger te worden na een miskraam, zijn de volgende:

  • Doe een ovulatietest om te achterhalen wanneer je weer vruchtbaar bent.
  • Bekijk het Cervixslijm om te zien of je vruchtbaar bent of niet. De dagen voor de eisprong is het slijm wat draderig en lijkt het op vloeibaar eiwit. Ook heb je in deze dagen last van meer slijmverlies.
  • Neem regelmatig de lichaamstemperatuur op om te achterhalen wanneer je de eisprong hebt. Op het moment dat je een eisprong hebt, daalt de lichaamstemperatuur een beetje. Direct na de eisprong, stijgt de temperatuur weer met 0,2 tot 0,5 graad. 
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…