Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Expert aan het woord: wat is Ubiquinol?

2 min read

Ook jij hoorde misschien al eens van (co-enzym) Q10. Je vindt deze vitamine-achtige stof niet alleen terug in voedingssupplementen, maar ook in tal van beautyproducten. Wat niet veel mensen weten, is dat er eigenlijk twee vormen van het co-enzym Q10 bestaan: een ‘geoxideerde’ vorm, Ubiquinon, en een actieve vorm, Ubiquinol.

Meestal wordt Ubiquinon bedoeld wanneer over Q10 gesproken wordt. Ubiquinol, de andere vorm, is technisch namelijk vrij moeilijk te maken; tot nu toe is KANEKA de enige fabrikant die er in geslaagd is om natuurlijk en bio-identiek Ubiquinol te maken. Dat verklaart ook waarom Ubiquinol voorlopig nog net iets minder vaak gebruikt wordt dan het geoxideerde Q10, Ubiquinon.

Maar hoewel zowel Ubiquinon als Ubiquinol verschillende nuttige gezondheidseffecten hebben, heeft het ‘actieve’ Ubiquinol als voordeel dat het niet eerst nog naar in de actieve vorm moet omgezet worden. Het ‘geoxideeerde’ Ubiquinon moet wel steeds eerst nog omgezet worden.

Wil je graag meer weten te weten komen over Ubiquinol? In bovenstaande video vertelt Jan Geerts, fysieke trainer bij de nationale jeugdhockeyploegen, je heel wat meer over wat Ubiquinol precies is, waarom er vaak een Ubiquinol tekort ontstaat naarmate je ouder wordt, de rol die het speelt bij sportprestaties

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…