Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo krijg je gemakkelijk slankere benen

Anja
2 min read

Iedere vrouw droomt van mooie slanke benen. Het ideaalbeeld van de filmsterren spreekt maar al te vaak tot de verbeelding. Nu kan niet iedereen het ideale figuur krijgen, daarbij spelen immers ook nog factoren mee als lichaamsbouw en erfelijkheid. Maar je kunt wel het nodige doen om je benen dunner te krijgen. Het kost wel wat moeite, dus je zult er wel wat voor over moeten hebben.

Alleen trainen is niet voldoende

Met alleen trainen in de sportschool kom je er niet. En zeker niet wanneer je te eenzijdig traint. Je lichaam gaat dan wennen aan de training die je doet en het effect ervan zal snel minder worden. Het is zaak om te variëren met je trainingen, dus zowel krachttraining als cardiotraining te doen. In veel sportscholen kun je een persoonlijk trainingsprogramma laten opstellen om je doel te bereiken.

Je zult ook je dieet moeten aanpassen, weinig koolhydraten en veel eiwitten geeft over het algemeen het beste resultaat. Maar ook hiervoor geldt dat je dit zorgvuldig moet doen, ga niet lukraak voedingsmiddelen schrappen maar kies voor een uitgebalanceerd dieet.

Heb geduld en houd vol

Het menselijk lichaam is niet gemaakt voor snelle veranderingen. Je zult dus geduld moeten hebben. Denk niet dat je na vier weken trainen al een enorme verbetering kunt constateren, het is een langzaam proces.

Daarbij moet je er ook op letten dat je de tijd neemt voor je trainingen. Krachttrainingoefeningen af raffelen is niet de manier. Je spieren lopen tijdens krachttraining minieme scheurtjes op. Dit bereik je het beste door alle Zo krijg je gemakkelijk dunnere benen over één beweging of handeling doe je minstens vier seconden. Het lichaam gaat vervolgens aan de slag om de minieme beschadigingen in de spieren te herstellen met sterker spierweefsel. Zo train je dus uiteindelijk je benen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…