Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo krijg je een intiemer liefdesleven zonder seks

Anja
3 min read

Heb je net een nieuwe relatie en ben je nog niet toe aan seks, in ieder geval niet aan “all the way”, dan zijn er verschillende manieren om toch intiem met elkaar te zijn en jullie relatie zo meer diepte en inhoud te geven alvorens er echte seks aan te pas komt. Geef aan je partner duidelijk aan hoe ver je wilt gaan, als jij nog niet toe bent aan seks, dan zal hij dat respecteren. Doet hij dat niet, dan is hij jou niet waard.

Samen slapen

Zijn jullie nog niet toe aan seks, dan kunnen jullie natuurlijk wel samen slapen. Door samen de nacht door te brengen en in elkaars armen te slapen, wordt jullie relatie weer een stukje intiemer.

Dit is ook een goede gelegenheid om wat dieper gaande gesprekken te voeren. Soms is het makkelijker om dingen te zeggen in het donker, zonder elkaar aan te hoeven kijken. Het schept meer vertrouwen tussen jullie.

Kussen en strelen

Natuurlijk willen jullie zoenen als jullie verliefd zijn. En daar hoort ook elkaars lichaam verkennen bij. Wanneer één van beiden nog niet toe is aan seks, geef dit dan gewoon aan. De ander kan hier dan rekening mee houden en het strelen en kussen stoppen als de ander aangeeft (nog) niet verder te willen gaan. Dit is ook een goede vorm van intimiteit.

Geen behoefte aan seks

Het kan zijn dat jullie na verloop van tijd geen behoefte meer hebben aan “echte” seks, terwijl er nog wel steeds sprake is van wederzijdse liefde en de behoefte aan intiem contact. Jullie kunnen voor jezelf uitzoeken wat jullie nog wel prettig vinden om met elkaar te delen. Dit kan zoenen zijn of strelen, maar ook bij voorbeeld een intieme of juist ontspannende massage. Juist mensen die lang samen zijn  kennen elkaar vaak door en door en weten daardoor ook goed hoe ze de ander een plezier kunnen doen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…