Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zorgeloze zomer: de beste tips om vliegen te bestrijden

Camille
2 min read

De zomer brengt naast al z’n voordelen ook een hoop nadelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan de ellendig warme nachten, hittegolven, muggen en vliegen. Maar… voor alles is een oplossing! Hieronder de beste tips om vliegen te bestrijden.

1 Houd je huis schoon     

Regel nummer 1 is hygiëne. Zorg ervoor dat je je huis schoon houdt. Laat geen vieze afwas staan, of aangesneden fruit buiten de koelkast. Dit zijn namelijk dé trekpleisters voor vliegen!

2. Knoflook     

Knoflook biedt niet alleen bescherming tegen vampiers. Ook vliegen worden afgestoten door de sterke geur van knoflook. Kook een paar tenen verse knoflook in een pannetje water. Zeef het geheel vervolgens en zet het resultaat in een kommetje naast het raam

 3. Lavendel     

Naast knoflook, hebben vliegen ook een verschrikkelijke hekel aan lavendelgeur. Lavendel is in allerlei verschillende vormen te krijgen. Vers, als kaars, als olie, noem maar op!

4. Basilicum     

Een andere partykiller voor vliegen is basilicum. Je kunt een plant in huis zetten, of losse blaadjes in het huis verspreiden om de vliegen buiten de deur te houden.

5. Azijn

Verwarm wat witte azijn in een pannetje en vul een kommetje met het goedje. Was hiermee je ramen, en de vliegen zullen wel twee keer nadenken voordat ze bij jou naar binnen vliegen!

6. Uien

Naast de eerder genoemde producten zijn vliegen ook totaal geen fan van uien. Snij een ui en leg de stukjes op strategische plekken in het huis. Naast de ramen, op kasten, op het kozijn, wees creatief!

7. Plakband

Wil dit allemaal niet werken, dan zit er niks anders op dan de irritante vliegen in de val te lokken. Hang kleverig anti-vliegen plakband op in het huis. Wanneer er een vlieg tegenaan komt, kan deze niet meer weg en overlijdt hij dus. Niet diervriendelijk, maar wel effectief.

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…