Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 geheimen voor yoga beginners

shana
4 min read

Yoga wordt meer en meer gedaan en is een populaire sport geworden. Dat komt omdat yoga een tal van voordelen heeft. Op dit moment bestaan er al heel wat cursussen en programma’s waarbij je zowel online als offline yoga kan aanleren. Wil je je ook eens aan yoga wagen of ben je benieuwd naar enkele tips? Lees dan hier de 10 geheimen voor yoga beginners.

1. Yoga is niet cultureel gebonden

Yoga heeft helemaal niets met geloof te maken en is niet cultureel gebonden. Het is eerder een manier van leven en een soort van oefening. Yoga heeft te maken met je gezondheid en laat je uitzoeken wie je bent, niet wat de wereld zegt wat je moet zijn. Kortom, het helpt je lichaam gezond te houden.

2. Yoga is goed voor je spieren

Wanneer je begint aan yoga, zal je merken dat dit lastiger is dan je dacht. Yoga concentreert zich niet enkel op je geest, maar ook op de bouw van je spieren. Na een tijdje zal je duidelijk resultaten boeken. 

3. Verlies gewicht

Yoga boekt niet enkel resultaten op de bouw van je spieren, maar gaat er ook voor zorgen dat je gewicht gaat verliezen. In het begin zal je hier niet veel van merken. Dat komt doordat er eerst heel wat spieren verder zullen ontwikkelen en spieren zijn zwaarder dan vet. Enkele maanden later zal je pas resultaat zien.

4. Kies een leuke klas

Kies een yoga klas die bij je past. Zoek dus een leuke groep, een goede instructeur en goede muziek. Hierdoor ga je je beter voelen en zal je betere resultaten behalen.

5. Koop een goede mat 

Je wist het misschien niet, maar er zijn veel verschillende soorten yoga-matten. Kies het best voor een dikke en comfortabele mat met een antislip systeem. Je zal er geen spijt van krijgen, wanneer je iets meer betaald.

6. Ontspan jezelf

Beeld je in dat je alleen bent en draag kleren waar jij je goed in voelt. Tijdens de yoga lessen is het ieder voor zich en is het tijd om voor jezelf te werken. Hierdoor voel je je heel wat ontspannender.

7. Ga altijd naar de les

Heb je een slechte dag en heb je geen zin om naar de yoga les te gaan? Raap jezelf op en ga ervoor! Een uur ontspannende yoga kan wonderen doen. Je gaat er misschien niet goed gezind naartoe, maar je humeur veranderd al heel snel na wat yoga oefeningen.

8. Plan yoga na een workout

Plan een uurtje yoga na een zware workout of training. Het klinkt wat raar, maar je zal je de volgende dag veel fitter voelen. Yoga zorgt ervoor dat je je hele lichaam strekt en rekt en dat is juist nodig na een zware inspanning.

9. Oefen op een lege maag

Oefen zoveel mogelijk op een lege maag. Door het buigen en strekken van je lichaam, is het beter om een lege maag en een open geest te hebben. Breng gewoon wat water mee. Dat is het enige dat je nodig hebt.

10. Neem foto's

Neem regelmatig foto’s. Zo kan je zien hoe snel je evolueert. Kijk naar je foto’s van in de yoga lessen en je zal zien dat je heel snel vooruitgang boekt. Dit is ideaal om je humeur te boosten.

Vergeet niet te genieten en plezier te hebben in yoga.  Ontdek heel wat nieuwe technieken en probeer het uit. Zelfs ervaren yoga-ers leren nog elke dag nieuwe dingen bij.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…