scrollTop top

5 redenen die aantonen dat je meer seks moet hebben!

5 redenen die aantonen dat je meer seks moet hebben!

Seks is goed voor je op verschillende gebieden, weet jij waarom? Veel mensen genieten voluit van seks en ze verlangen er ook naar. Voor de meesten is seks een zalig moment van onstpanning, opwinding en intensiteit.

1. Goed voor je huid

Seks zorgt voor een betere bloedsomloop doorheen je hele lichaam. Daardoor komt er extra zuurstof vrij, je huid gaat glanzen en het geeft je een gezondere uitstraling.

2. Je voelt je rustig en gelukkig

Tijdens de vrijpartij maakt je lichaam endorfinen aan. Die endorfines werken enerzijds pijnonderdrukkend en ze zorgen voor een gevoel van geluk. Je lichaam ontspant, waardoor je je kalmer voelt.

3. Kortere en lichtere menstruatie

Als je meer seks hebt, kan je menstruatie korter zijn. Dat komt door de baarmoeder. De baarmoeder trekt namelijk samen tijdens de seks en dit traint je baarmoeder als het ware. Dat kan eroor zorgen dat je sneller bloed verliest. Ook een orgasme (voor of tijdens de maandstonden) zorgt ervoor dat je menstruatie minder pijnlijk verloopt. Een orgasme verhoogt namelijk de bloedtoevoer inhet bekken en de baarmoeder en dat verzacht de pijn.

4. Boost voor je zelfvertrouwen

Seks is goed voor je zelfvertrouwen. Zowel voor je algemeen zelfvertrouwen als je seksuele zelfvertrouwen. Als je weet dat iemand je aantrekkelijk vindt en dat jij hem of haar kunt opwinden, voel je je meteen goed en zelfzeker. Je voelt je speciaal en geliefd. Je twijfelt niet meer over jezelf of je lichaam want je gaat er helemaal voor: intimiteit, passie, aantrekking, opwinding,…


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.795.888
 • Aantal
  doden
  4.734.577
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!