Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen om ’s ochtends te sporten

Anja
2 min read

Krijg je rillingen bij het idee dat je vroeg in de ochtend zou sporten? Slaap je op je vrije dagen liever lang uit? Misschien wordt het tijd dat je daar anders over gaat denken. Een workout in de ochtend is de beste manier om je dag te starten. Hieronder 5 redenen waarom je ’s ochtends moet sporten.

1. Goed humeur

Het bepaalt je humeur voor de rest van de dag. Wanneer je sport, komt er endorfine vrij. Dit stofje zorgt ervoor dat jij je gelukkig voelt. Door de dag te beginnen met een stevige wandeling of een ochtendsessie in de sportschool, zul je een beter humeur hebben dan wanneer je een paar uur langer in bed blijft liggen.

2. Productieve start

Je begint de dag meteen productief. Jezelf vergelijken met anderen is in de meeste gevallen niet goed. Maar geef nu toe, het voelt wel goed dat jij er al 5km op hebt zitten, terwijl de rest van je collega’s nog niets gedaan hebben.

3. Stofwisseling

Het bevordert de stofwisseling. Wie de dag begint met bijvoorbeeld een workout of hardloopsessie, activeert meteen de stofwisseling. Je stofwisseling blijft vervolgens de hele dag werken. Dit betekent dus dat je zelfs na de workout nog wat calorieën blijft verbranden.

4. Trots op jezelf

Nog voordat de dag begonnen is, heb jij al calorieën verbrand, aan je conditie gewerkt en je best gedaan voor dat gezonde lijf. Wees er trots op.

5. Beter slaappatroon

Wie vroeg opstaat, gaat in de meeste gevallen ook vroeg naar bed. Althans, dat hopen we. Als je een vaste sportroutine aanhoudt, duurt het niet lang voordat ook je slaapritme zich hieraan aanpast.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…