scrollTop top

Dit gebeurt er met je lichaam als je niet sport

Dit gebeurt er met je lichaam als je niet sport

Hoe aangenamer het weer wordt, hoe minder zin je hebt om een rondje te gaan lopen of naar de fitness te gaan. Een terrasje doen of lekker lui in de tuin op een ligbed liggen is natuurlijk veel leuker dan een sportschema volgen. Toch is het verstandig om je sportschema door te zetten en wel om de volgende redenen:

Kortere levensduur

Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken laten duidelijk zien dat je eerder komt te overlijden als je een zittend bestaan leidt. Dit zal voor velen beslist geen verrassing zijn, want als je logisch nadenkt, dan klopt dit ook precies. Het kan zorgen voor overgewicht en zelfs obesitas.

Het maakt je mentaal moe

Er verandert veel in je hersenen als je niet sport. Je wordt lusteloos en bent niet meer vooruit te branden. Je hebt geen enkele motivatie meer om wat actiefs te ondernemen. Eigenlijk heb je gewoon nergens geen zin meer in. Je gevoelens en emoties zwakken af en je leidt daardoor een vlak leven zonder hoogtepunten maar vaak wel met dieptepunten.

Kortom, mensen die sporten zijn gelukkiger en leven langer! Kom dus uit bed en zorg dat je in ieder geval elke dag een half uurtje sporten. (minimaal!).

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.795.888
 • Aantal
  doden
  4.734.577
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!