Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 simpele manieren om minder vlees te eten

Olivier
2 min read

Het is tegenwoordig helemaal hip om vegetariër te zijn. Onderzoek na onderzoek toont aan dat het hartstikke gezond is om vlees van het menu te schappen en het is bovendien goed voor het milieu. Maar als je lichaam gewend is aan vlees, kan het nogal lastig zijn om plots te switchen naar een vegetarisch dieet. Daarom hieronder 5 simpele manieren om minder vlees te eten!

Doe het met kleine stapjes

Ga niet van de hak op de tak over tot een vegetarische leefstijl. Je lichaam kan nog best wat moeite ondervinden met deze verandering. Begin met kleine stapjes door bijvoorbeeld eerst alleen vlees in het weekend te eten voordat je overgaat tot compleet vegetarisch.

Probeer wekelijks nieuwe recepten

Wanneer je vegetariër wordt houdt dit natuurlijk in dat je nieuwe gerechten moet gaan koken. Vaak hebben mensen hier geen tijd voor. Daarom is het handig om een vaste avond per week vrij te houden om een nieuw vegetarisch recept te proberen. Zo heb je na een maand al vier nieuwe recepten geleerd!

Stel jezelf doelen

Het doel: vegetarisch worden is een beetje te algemeen om daar direct handelingen aan te verbinden. Vraag jezelf af waarom je vegetariër wilt worden? Wil je bijvoorbeeld meer energie krijgen of wil je graag een marathon lopen? Dit soort doelen zijn makkelijker te behalen wanneer je minder of geen vlees eet.

Varieer met groenten

Het is natuurlijk niet handig als je vleesgerechten gaat koken waarbij je simpelweg gewoon het vlees weglaat. Zo ga je het vlees erg missen en zit er waarschijnlijk niet veel smaak aan het gerecht. Gebruik bij het koken veel verschillende soorten groenten zodat je dat stukje vlees niet mist. Maak bijvoorbeeld zoete aardappels, krokante broccoli met gegrilde courgettes. Wedden dat je het vlees niet mist?

Zoek een buddy

Samen gaan dingen nu eenmaal makkelijker dan wanneer je er in je ééntje voor staat. Dit geldt ook voor het aanleren van een nieuw eetpatroon. Zorg dat je een buddy hebt die ook besloten heeft om minder vlees te eten. Zo kunnen jullie gezellig samen recepten uitwisselen en elkaar steunen in het proces!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…