Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 signalen dat je te weinig water drinkt

Camille
3 min read

We weten allemaal dat het belangrijk is dat we voldoende water drinken. Een menselijk lichaam heeft ongeveer 2 liter water per dag nodig. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen komen bij lange na niet aan deze 2 liter. En dit is niet goed voor je lichaam. Een milde uitdroging van je lichaam, kan al gevolgen hebben voor je humeur, weerstand, productiviteit en je concentratievermogen.
Hieronder 8 signalen dat je te weinig water drinkt.

1. Hoofdpijn

Wanneer je te weinig drinkt en je lichaam uitdroogt, is het eerste symptoom wat optreed: hoofdpijn! Voorkom dit dus door goed te hydrateren.

2. Droge huid

Het hebben van een zachte en gezonde huid is een hele klus. Genoeg water drinken kan daar een grote bijdrage aan leveren. Wanneer je te weinig water drinkt zal je zien dat je huid droog aanvoelt. De huid wordt onvoldoende gehydrateerd van binnenuit.

3. Droge mond

Heb je vaak last van een droge mond? Dit kan verschillende oorzaken hebben, maar het drinken van water is de meest voor de hand liggende!

4. Donkere urine

Als je meer drinkt ga je uiteraard vaker naar het toilet dan wanneer je te weinig drinkt. Als je te weinig drinkt veranderd naast de hoeveelheid plas ook de kleur. Is jouw urine vaak donker van kleur? Dan drink je toch echt te weinig water.

5. Verkrampte spieren

Wanneer je veel sport en te weinig drinkt kunnen je spieren verkrampen. Dit gebeurt omdat je veel vocht verliest door te zweten, en te weinig vocht binnenkrijgt.

6. Honger

Het gevoel van honger en dorst lijkt heel veel op elkaar. Wanneer je vaak een hongerig gevoel hebt, kan het dus ook zijn dat je dorst hebt en dus meer moet drinken.

7. Snel oververmoeid

Wanneer je niet genoeg drinkt, gaat je lichaam als het ware in een ‘spaarstand’. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat je niet uitdroogt. Als je te weinig drinkt, kan je een slap en futloos gevoel hebben.

8. Duizeligheid

Wanneer je te weinig drinkt, word je duizelig. Dit geldt ook voor wanneer je te weinig drinkt. Pas hier dus mee op!

Lees ook

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…