Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste tips om muggen op afstand te houden deze zomer!

Anja
2 min read

Het is weer zomer, voor velen het favoriete seizoen. Veel zon, hoge temperaturen en iedereen trekt massaal naar het strand om lekker te ontspannen. De zomer brengt echter ook een paar minder fijne dingen met zich mee. Warme nachten, een verbrande huid en misschien wel het vervelendste: de muggen zijn weer terug. Hieronder de beste tips om ervoor te zorgen dat jij niet te veel last hebt van muggen.

Muggenlamp

Een muggenlamp, vliegenlamp ofwel insectenlamp is een goede preventie tegen muggen. Zet de lamp aan voordat je naar bed gaat en doe hem vervolgens weer uit wanneer je opstaat. Het licht trekt muggen en andere insecten aan en zodra ze in de lamp vliegen, worden ze geëlektrocuteerd.

Kledij

Je kledingkeuze kan ook een handig middel zijn om muggen op afstand te houden. Als de stof van je kleren bijvoorbeeld te dun is, kunnen de muggen er gemakkelijk doorheen steken. Draag kleren die zoveel mogelijk je armen en benen bedekken: lange mouwen, broeken, … Bovendien zie je muggen beter zitten op licht gekleurde kledij.

Klamboe

De klamboe (een muggennet) is een ideaal middel tegen muggen en andere insecten. Je spant het muggennet over je bed, waardoor de muggen niet bij je kunnen komen. Zorg er wel voor dat je een klamboe aanschaft waarbij de gaatjes klein genoeg zijn. Op deze manier bescherm je jezelf ook tegen de kleine muggen.

Muggenspray

Insecticide (anti-muggenspray) werkt gegarandeerd tegen muggen. Je spuit een beetje richting de mug en hij is dood. Er bestaan ook muggensprays die geschikt zijn voor het lichaam en gezicht. Wrijf dan wat muggenspray op je lichaam voor je gaat slapen. Je kunt ook een muggenbandje dragen. Muggenbandjes scheiden etherische olie uit tegen muggen. Het grote voordeel hiervan is dat je zo’n bandje altijd en overal kunt dragen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…