Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Wijn en Koffie zijn goed voor je darmen

Anja
2 min read

De meest recente wetenschappelijke studies zijn het er niet over eens wat nu wel en niet gezond is als het om voeding gaat. Inzichten veranderen steeds weer, wat vandaag gezond is wordt morgen afgeraden en andersom. Maar de geleerden zijn het er wel over eens dat koffie en wijn je darmflora goed doen. Zij zorgen voor meer diversiteit aan microben in de darmen, wat een gezonde darmflora stimuleert.

Darmflora vaart wel bij koffie en wijn

Een groot onderzoek dat recentelijk in het toonaangevende wetenschappelijk tijdschrift Science werd gepubliceerd, heeft aangetoond dat je darmen wel degelijk beter functioneren bij het nuttigen van bepaalde voedingsmiddelen. Dit is het geval als je regelmatig yoghurt eet, wat velen niet zal verbazen.

Maar uit deze studie bleek ook dat thee, koffie en rode wijn een goede uitwerking hebben op het functioneren van je darmen. Voor de koffie is er wel een voorwaarde: Deze moet je drinken zonder melk en suiker omdat suiker de goede werking van koffie in de darmen weer teniet doet.

Gezonde darmen is een gezond lichaam

Een gezond spijsverteringssysteem draagt bij aan een gezond lichaam en leven. Je darmen zijn ongelooflijk belangrijk als het om je gezondheid gaat. Ze zijn er immers voor om belangrijke voedingsstoffen uit dat wat wij eten te filteren en aan ons lichaam over te dragen zodat we goed kunnen functioneren en gezond blijven. 

Natuurlijk hangt de gezondheid van je darmen niet alleen af van koffie en wijn. Het gaat te ver om te denken dat als je maar genoeg koffie en wijn drinkt je darmen het prima zullen doen. Darmen hebben namelijk ook vezels nodig, te vinden in groente en fruit en volkorenbrood, om hun werk goed te kunnen doen. Gevarieerde gezonde voeding, een verantwoord gewicht en voldoende beweging zijn daarbij minstens zo belangrijk.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…