Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Daarom is het belangrijk dat je je goed in je vel voelt

Anja
4 min read

Je goed in je vel voelen zorgt er onder andere voor dat je beter gaat presteren. Op het moment dat je je goed in je vel voelt, ga je bovendien enthousiaster en fitter door het leven. In de praktijk merk je dat vooral doordat je meer gedaan krijgt. Jezelf goed in je vel voelen draait bovendien niet alleen om je fysieke-, maar zeker ook om je geestelijke gezondheid. Wanneer je lekker in je vel zit, kan dat ook je algemene gezondheid verbeteren.

Gezond leven

Door gezond te leven en ervoor te zorgen dat je evenwichtige voeding binnenkrijgt, zul je je doorgaans goed in je vel voelen. Ongezonde leef- en eetgewoontes zorgen er namelijk voor dat je lichaam niet optimaal kan functioneren en je je minder fit voelt. Ook loop je, wanneer je niet goed op je eet- en leefpatroon let, de kans dat je ziek of zwaarlijvig wordt. Een lichaam dat niet fit is, zal er vervolgens voor zorgen dat je je ook mentaal niet prettig voelt. Een gezonde geest huist immers altijd in een gezond lichaam. Je merkt dit doordat je minder gaat presteren, zowel lichamelijk als mentaal.

Voldoende bewegen

Ook wanneer je niet voldoende doet aan lichaamsbeweging zal je lichaam in een slechtere conditie komen en zul je je eerder minder prettig in je vel voelen. Door in beweging te zijn, zul je bovendien niet alleen je lichaam in een betere conditie brengen, maar eveneens bepaalde spanningen en stress van je af kunnen zetten. Tijdens het sporten of bewegen lukt het namelijk vaak veel gemakkelijker om (tijdelijk) je hoofd leeg te maken en dagelijkse zorgen opzij te zetten. Na het sporten zul je dan ook merken dat je vaak beter gaat presteren.

Minder spanningen en stress

Op het ogenblik dat je je goed in je vel voelt zitten, zul je in de regel beter omgaan met spanningen en stress. Problemen zul je bijvoorbeeld gemakkelijker herkennen en ook het probleemoplossend denken zal je dan eenvoudiger af gaan. Over het algemeen zal dit betekenen dat je minder zorgen aan je hoofd hebt en dus minder blootgesteld wordt aan langdurige spanningen.

Voldoende nachtrust

Indien je goed in je vel zit, zul je dan ook minder vaak ’s nachts wakker liggen of moeilijk in slaap kunnen komen. Je weet immers hoe je het beste met problemen, spanningen en stress om moet gaan waardoor je minder snel ligt te piekeren in bed. Dit zal je nachtrust aanzienlijk verbeteren en je prestaties overdag fors verhogen. Na een nacht goed slapen kun je immers veel meer hooi op je vork nemen dan wanneer je nauwelijks een oog dicht hebt gedaan.

Meer zelfvertrouwen

Een ander belangrijk voordeel van goed in je vel zitten, is dat je je veel zelfverzekerder voelt. Als je vol zelfvertrouwen in het leven staat, zul je eveneens beter weten te presteren en op allerlei gebieden meer succes kunnen oogsten. Het maakt hierbij niet uit of dit nu betrekking heeft op je relatie, je werk of je sociale netwerk. Je weet namelijk wat je in je mars hebt en waar je toe in staat bent.

Persoonlijke uitstraling

Iemand die goed in zijn of haar vel zit, zal er doorgaans veel beter uitzien dan iemand bij wie dit niet het geval is. Als je lekker in je vel zit, kijk je de wereld opgewekt toe, met je borst en neus vooruit, in plaats van ineengedoken en met je ogen naar de grond gericht. Mensen in je omgeving zullen dan ook vaak duidelijk verschil kunnen zien als je verandering weet te brengen in een neerslachtige situatie.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…