Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met dit trucje vermijd je makkelijk 200 calorieën per dag

Anja
2 min read

Je zult misschien denken dat je een moeilijk dieet moet volgen of urenlang in de sportschool moet doorbrengen om wat kilo’s af te vallen. Het tegendeel is waar: er bestaat een manier waarmee je 200 calorieën per dag kunt vermijden, en deze truc kun je gewoon thuis in de zetel toepassen.

Meer water: minder calorieën

Bij dit onderzoek analyseerden de wetenschappers de eet- en drinkgewoontes van maar liefst 19 311 mensen. Wat bleek? De gemiddelde persoon drinkt 4,2 glazen water per dag. De mensen die drie glazen meer drinken, kregen gemiddeld 205 calorieën minder binnen. Naast minder calorieën, nuttigden deze mensen ook minder suiker, vet, natrium en cholesterol. De vermoedelijke oorzaak: ze dronken water in plaats van frisdrank én omdat water vult, aten ze vervolgens minder.

Helpt om af te vallen

Waar het onderzoek niet zo ver gaat dat het bewijst dat meer water drinken ervoor zorgt dat de kilo’s eraf vliegen, suggereert het wel dat het zeker geen kwaad kan wanneer je op je gewicht let. Zo bleek ook uit een eerder onderzoek dat mensen die veel water drinken voor het ontbijt, minder eten.
Dus je weet wat je te doen staat de volgende keer dat je een hongergevoel voelt opkomen: pak glaasje water bij de hand!

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…