scrollTop top

Met dit trucje vermijd je makkelijk 200 calorieën per dag

Met dit trucje vermijd je makkelijk 200 calorieën per dag

Je zult misschien denken dat je een moeilijk dieet moet volgen of urenlang in de sportschool moet doorbrengen om wat kilo’s af te vallen. Het tegendeel is waar: er bestaat een manier waarmee je 200 calorieën per dag kunt vermijden, en deze truc kun je gewoon thuis in de zetel toepassen.

Meer water: minder calorieën

Bij dit onderzoek analyseerden de wetenschappers de eet- en drinkgewoontes van maar liefst 19 311 mensen. Wat bleek? De gemiddelde persoon drinkt 4,2 glazen water per dag. De mensen die drie glazen meer drinken, kregen gemiddeld 205 calorieën minder binnen. Naast minder calorieën, nuttigden deze mensen ook minder suiker, vet, natrium en cholesterol. De vermoedelijke oorzaak: ze dronken water in plaats van frisdrank én omdat water vult, aten ze vervolgens minder.

Helpt om af te vallen

Waar het onderzoek niet zo ver gaat dat het bewijst dat meer water drinken ervoor zorgt dat de kilo’s eraf vliegen, suggereert het wel dat het zeker geen kwaad kan wanneer je op je gewicht let. Zo bleek ook uit een eerder onderzoek dat mensen die veel water drinken voor het ontbijt, minder eten.
Dus je weet wat je te doen staat de volgende keer dat je een hongergevoel voelt opkomen: pak glaasje water bij de hand!

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!