scrollTop top

De nieuwste sporttrend: hangmatyoga

De nieuwste sporttrend: hangmatyoga

Yoga is voor veel mensen een goede manier om te ontspannen en stress te verjagen. Ook worden je spieren er soepeler door waardoor je je gemakkelijker kunt bewegen. Geoefende yoga beoefenaars vouwen hun lichaam schijnbaar moeiteloos in de meest ingewikkelde standen. Yoga kan ook zeer effectief zijn tijdens de zwangerschap en bevalling. Speciale cursussen leren aanstaande moeders om yoga toe te passen om zo de bevalling beter te kunnen doorstaan. Maar nu is er een nieuwe trend; hangmatyoga.

Wat is hangmatyoga?

Hangmatyoga wordt ook wel anti-gravity yoga genoemd, of swing yoga. De nadruk ligt hierbij op – en dat zal veel mensen aanspreken – dutjes doen in een hangmat. Het is de ideale workout voor iedereen die beslist geen fan is van fanatieke workouts in de sportschool.

Hangmatyoga is een combinatie van pilates en turnoefeningen die je grotendeels in een speciale zijden hangmat uitvoert. Tijdens de oefeningen wordt je ruggengraat uitgerekt en train je je buikspieren. Door met name het uitrekken van de ruggengraat leer je om goed te ontspannen. De oefeningen worden afgesloten met slapen om de ontspanning langer vast te houden. Je kunt op internet verschillende instructiefilmpjes vinden waarin de oefeningen voor hangmatyoga worden uitgelegd zodat je ze thuis eenvoudig kunt doen.

Overgewaaid uit de VS

Zoals zo vele trends is ook deze overgewaaid uit de VS, maar ook in Australië is “swing yoga” al langer populair. Yoga in combinatie met oefeningen uit andere disciplines zoals het turnen en de acrobatiek blijkt een goede uitwerking te hebben op ons lichaam. Steeds meer sportscholen bieden trainingen aan. Je kunt het natuurlijk ook thuis doen als je daar de gelegenheid hebt om een yoga hangmat op te hangen. Yoga hangmatten zijn volop verkrijgbaar op het internet, maar let wel op de kwaliteit want daar kan flink verschil in zitten.

Lees ook:


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.795.888
 • Aantal
  doden
  4.734.577
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!