Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Recept voor heerlijke wortelkoekjes

Camille
2 min read

Voor een heleboel mensen hebben wortelkoekjes nog altijd een erg negatief imago. De smaak zou vaak te wensen overlaten en de bereiding erg omslachtig zijn. Wortelkoekjes zijn echter wel geschikt als  gezond  tussendoortje omdat er veel waardevolle voedingsstoffen inzitten en het aantal calorieën beperkt blijft. Gelukkig hebben we een recept voor je van lekkere wortelkoekjes die ook nog eens eenvoudig te maken zijn.

De benodigdheden

Voor zes kleine- of drie grote wortelkoekjes dien je het volgende in huis te halen.

  • 75 gram geraspte wortel naar keuze,
  • 2 eieren,
  • 25 gram tarwebloem,
  • 1 bosui of een halve witte ui,
  • 1 theelepel gedroogde peterselie,
  • Zout en peper naar smaak.

Het treffen van voorbereidingen

Je kunt ervoor kiezen om de wortel al geraspt te kopen of deze eerst zelf te raspen. De (bos)ui snipper je voordat je deze met de wortelrasp mengt. Een van de eieren mag ook aan dit mengsel worden toegevoegd, terwijl het andere ei samen met de tarwebloem in een ander schaaltje tot een beslag wordt gemengd. Pas wanneer het beslag goed is gemengd mag het bij de andere ingrediënten worden gevoegd om goed te worden vermengd. Om de wortelkoekjes op smaak te brengen gebruik je de peterselie en eventueel wat zout en peper naar smaak.

Het bakken van wortelkoekjes

In een koekenpan doe je een beetje olijfolie die je vervolgens voldoende warm laat worden. Met een lepel of je handen kun je van het gemaakte mengsel een wortelkoekje vormen. In de pan maak je het koekje een beetje plat en laat het gedurende 4 tot 5 minuten bakken voordat je het omdraait. De tweede kant heeft nog ongeveer 2 tot 3 minuten nodig om gaar te worden en mooi bruin te kleuren. Op die manier bak je telkens 1 grote of 2 kleine wortelkoeken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…