Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Superfoods die je helpen bij het afslanken

Camille
4 min read

Superfoods zijn uitermate geschikt als je wat overtollig lichaamsgewicht kwijt wilt raken. In combinatie met een gezond eet- en beweegpatroon zal je helpen om de overtollige kilo’s er sneller af te laten vliegen.

Wat wordt bedoeld met superfoods?

Superfoods zijn voedingsmiddelen die erg veel belangrijke voedingsstoffen bevatten. Het betreft dan voedingsmiddelen die passen in een gezond eet- en leefpatroon. Om als superfoods aangemerkt te mogen worden, dient een product meer dan tien gunstige eigenschappen in zich te hebben.
 

Kilo’s verliezen met superfoods

Je kunt superfoods prima inpassen in een dieet wanneer je lichaamsgewicht wilt verliezen. De kans van slagen zal daardoor immers fors toenemen. In superfoods zitten namelijk veel stoffen die een gunstig effect op je lichaam hebben. Je mag echter niet verwachten dat je, door superfoods toe te voegen aan je dieet, verder alles mag eten wat je wilt en niet meer hoeft te bewegen. Echt afvallen, gebeurt dus pas als je ook je eet- en beweegpatroon op de juiste manier aanpast.

Hulp bij gewichtsverlies

Hieronder hebben we een aantal superfoods uitgelicht die je kunnen helpen bij het verliezen van lichaamsgewicht. Je hoeft deze alleen maar regelmatig toe te voegen aan je dieet.

1. Citroen

Is een goede vrucht als je af wilt vallen en mag zelfs worden geschaard onder de noemer superfoods. De vrucht heeft een reinigende werking op je lichaam en is rijk aan vitamines. Je kunt citroen(sap) bijvoorbeeld in water doen, maar eveneens bij vis of een salade gebruiken.

2. Avocado

Is een zeer voedzame en gezonde groente die erg rijk is aan goede voedingswaarden. Verder zal het eten van avocado je snel een vol gevoel geven en ervoor zorgen dat je spieren sneller worden opgebouwd. Je kunt avocado onder andere eten in een salade of als broodbeleg.

3. Broccoli

Bezit een groot aantal goede eigenschappen en is een van de gezondste groenten. Daarnaast heeft broccoli een positieve uitwerking als je gewicht wilt verliezen omdat deze erg vezelrijk is, niet veel calorieën bevat, je er snel een vol gevoel van krijgt en de verbranding van vet wordt gestimuleerd. De stoffen die aanwezig zijn in deze groenten zouden bovenop een positief effect hebben op je immuunsysteem en je bloedvaten gezond houden.

4. Spinazie

Helpt je bij de opbouw van spiermassa en geeft je snel een vol gevoel. Daarnaast is deze groene bladgroente ook rijk aan vitamines en mineralen waardoor je lichaam gezond blijft.

5. Bosbessen

Zijn erg nuttig als je gewicht wilt verliezen. In het bijzonder als je je buikvet wilt aanpakken. Daarnaast zijn de bessen rijk aan vitamine K en C. Deze vitaminen dragen bij in onder andere het immuunsysteem. Tot slot zitten er ook heel wat vezels in bosbessen waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan je spijsvertering.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…