scrollTop top

Voedingsmiddelen die dan toch niet zo gezond zijn!

Voedingsmiddelen die dan toch niet zo gezond zijn!

Een heleboel voedingsmiddelen worden door de producent en diverse media onterecht als gezond bestempeld. Een aantal van dit soort producten hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet zodat je deze kunt vermijden.

1. Voorverpakte maaltijdsalades

Natuurlijk is een voorverpakte maaltijdsalade wellicht beter dan een bestelling bij een fastfoodrestaurant, maar is nog altijd geen gezonde keuze. Aan deze maaltijdsalades zijn namelijk vaak ongezonde conserveringsmiddelen toegevoegd om de ingrediënten langer vers te houden. Daarnaast bevatten voorverpakte maaltijdsalades doorgaans dressings die erg veel calorieën bevatten. Niet elke kant-en-klare maaltijdsalade is dus een gezonde keuze.

2. Zuivelproducten met vruchten

Zuivelproducten met vruchten zien er uiteraard uit als gezonde voeding, maar niets is minder waar. De hoeveelheid vruchten in dergelijke zuivel, is in de regel maar enkele procenten, terwijl er wel een heleboel andere ongezonde ingrediënten worden toegevoegd. Verder zorgen zuivelproducten ervoor dat de vitamines uit de vruchten slechter opgenomen worden door je lichaam.

3. Light- of zero frisdrank

Steeds als je zoetigheid eet of drinkt, krijgt je lichaam een signaal dat er grote hoeveelheden suikers binnenkomen en schiet je insulineniveau omhoog om deze weg te werken. Ook komen er diverse stoffen vrij die je een verzadigd gevoel geven.

Kunstmatige zoetstoffen in light frisdrank smaken danwel zoet, maar bevatten geen suiker. De aanmaak van extra insuline is dus overbodig en er zullen minder stoffen vrijkomen die je een verzadigd gevoel geven. Je verlangen naar meer voedsel zal dus aanwezig blijven.

4. Vruchtensappen

Veel vruchtensappen bestaan uit een concentraat van een vruchtensap, en zelfs als er geen suikers zijn toegevoegd is dit nog altijd geen gezonde keuze. Geconcentreerd sap betekent dat je geen echt vruchtensap drinkt. Het sap is gemaakt van gedroogd vruchtenpoeder met veel vruchtensuiker dat later weer aangevuld wordt met water. Vitamines worden hierbij verhit en gaan grotendeels verloren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!