Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kun je je buikspieren trainen zonder te sporten

Anja
2 min read

Iedereen droomt van een strakke buik. Soms blijft het bij dromen, maar er zijn ook mensen die er fanatiek werk van maken en die dagelijks in de sportschool zijn te vinden of thuis trouw hun trainingsprogramma afwerken. Maar je kunt je buikspieren ook trainen zonder naar de sportschool te gaan. Je moet er natuurlijk wel wat voor doen, je zult geen stevige buik krijgen door stil op de bank te blijven zitten.

Zet vet om in spierweefsel

De buikspieren zijn bij veel mensen niet zichtbaar omdat ze schuil gaan onder het buikvet.

Dit vet kun je verbranden door je dieet aan te passen. Minder koolhydraten en meer eiwitten zullen ervoor zorgen dat je lichaam meer vet gaat verbranden omdat de hoeveelheid suiker, omgezet vanuit de koolhydraten die in je voeding zitten, afneemt. Het lichaam spreekt zijn reserves aan om toch voldoende energie te kunnen leveren om te functioneren. Dus als je je eetgewoontes aanpast kun je al wat bereiken als het gaat om het meer zichtbaar maken van je buikspieren.

Je moet er wel wat voor doen

Je hoeft niet naar de sportschool om je buikspieren te trainen, maar je moet er natuurlijk wel wat voor doen. Op het internet vind je diverse trainingsschema’s en video’s waarin oefeningen worden voor gedaan. Feit is dat je er niet veel voor nodig hebt. Een simpel yogamatje of andere zachte ondergrond is voldoende. Laat je dus niet verleiden tot het aanschaffen van dure apparaten die op de televisie tijdens verkoopprogramma’s die vooral ’s nachts worden uitgezonden, beloven dat je er in een mum van tijd een sixpack mee kunt trainen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…