Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze 5 tussendoortjes zijn lekker én gezond!

Anja
2 min read

Je kent het wel: ‘tussentijdse honger’. Vooral voor mensen die aan het diëten zijn, kan dit een groot probleem zijn. Op zich is er niets verkeerd met snacken, zeker niet als het een gezond tussendoortje is.
Wij hebben 5 super lekkere tussendoortjes voor jullie geselecteerd die naast zalig ook nog eens gezond zijn.

1. Fruit

Dit is misschien wel de meest voor de hand liggende ‘gezonde snack’. Fruit bevat suikers, deze suikers zijn echter veel beter voor je dan suiker in andere producten. Bovendien levert fruit een heleboel voedingsstoffen die andere suikerrijke producten niet bevatten. Fruit is daarom een gezond tussendoortje bij uitstek.

2. Smoothie

Met een blender of keukenmachine kun je binnen een handomdraai een lekkere en gezonde smoothie maken. Gebruik fruit of groente, en voeg bijvoorbeeld wat magere yoghurt toe. In principe zijn alle fruit en groente geschikt. Gebruik je fantasie.

3. Groente

Groeten vormen het perfecte tussendoortje. Ze zijn namelijk overwegend caloriearm en bovendien supergezond. Vooral rauwkost is ideaal; een paar worteltjes, een stuk komkommer, een paar cherrytomaatjes, noem het maar op. Ze helpen je moeiteloos de dag door te komen.

4. Noten

Noten bevatten relatief veel calorieën, maar de calorieën haal je in dit geval uit essentiële eiwitten en goede meervoudig onverzadigde vetzuren. Noten, maar ook zaden, pitten en pinda’s, zijn heel geschikt als gezond tussendoortje.

5. Ei

Een gekookt ei met een snufje zout en peper eroverheen, eventueel op een volkoren boterham, is een steevaste aanrader als tussendoortje. Eieren moet je niet te vaak eten, maar zo nu en dan een lekker gekookt eitje is wel goed voor je.

 

Hoe kun je gemakkelijk meer groenten en fruit eten?

Recept voor lekkere smoothie met spinazie en banaan

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…