Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze dingen mag je niet vergeten als je ontbijt

Anja
2 min read

Ontbijt jij ’s ochtends of sla je het ontbijt over? Het is sowieso de beste keuze om altijd te ontbijten. Maar daarbovenop is het ook belangrijk dat je dit ingrediënt niet vergeet!

Gezond ontbijten

Iedereen weet natuurlijk al dat een witte boterham met choco geen gezond ontbijt is. Maar over het algemeen geldt natuurlijk dat je moet eten om je metabolisme op gang te krijgen. Een gezond ontbijt heeft meer voordelen voor je lichaam. En bovendien zijn er oneindig veel mogelijkheden om gezond te ontbijten: havermout, yoghurt met fruit, een cracker met avocado en een eitje, …

Groenten of fruit, granen en eiwitten

Bij elk ontbijt zou je eigenlijk idealiter de helft groenten of fruit, een kwart volle granen en een kwart eiwitten moeten binnenkrijgen. Veel mensen eten echter alleen koolhydraten en groenten of fruit, waardoor je tegen de lunch weer uitgehongerd bent.

Waarom eiwitten

Eiwitten bestaan uit aminozuren. Het lichaam heeft aminozuren nodig om nieuwe eiwitten te maken. Die worden gebruikt bij de groei, het spierherstel en voor het transport van zuurstof naar de spiercellen.

Er zijn heel veel voedingsmiddelen die eiwitten bevatten. De bekendste vormen van eiwitten zijn dierlijke eiwitten zoals kip, rund, kalkoen, eieren, kaas en yoghurt. Er zijn ook heel wat plantaardige eiwitbronnen: bonen, noten, zaden, …

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…