Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze simpele truc helpt je om makkelijker in slaap te vallen!

Anja
2 min read

Heb jij af en toe last van slapeloosheid? Kom jij ook vaak moeilijk in slaap? Je lichaamstemperatuur speelt hier een belangrijke rol.

Lichaam moet afkoelen

Vlak voordat je naar bed gaat zou je lichaam moeten afkoelen, waardoor je hersenen een seintje krijgen waardoor je in slaap valt. Wanneer je lichaamstemperatuur te hoog is, zal je dus moeilijk of niet in slaap vallen. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je voor het slapen in een bad vol ijsblokken kruipt, 5 minuten naakt in de tuin moet staan of een koude douche moet nemen om af te koelen.

Nee, er is een makkelijkere oplossing.

Voeten uit het bed

Nu is er een simpele truc die je hierbij kan helpen, namelijk; je voeten uit het bed steken. Dit is onderzocht en het schijnt echt te werken. Je lichaamstemperatuur wordt namelijk grotendeels geregeld via je voeten. Wanneer je deze dus buiten de dekens steekt zal je lichaamstemperatuur snel afnemen. Hierdoor krijgen je hersenen het seintje dat het tijd is om te slapen.

Effectief slaapmiddeltje

Waarom werkt het nu eigenlijk zo goed? Op de onderkant van je voeten zitten er namelijk een hoop bloevdaten én op je voeten zit er geen haar. Daardoor kan warmte gemakkelijker je lichaam verlaten via je voeten. Wanneer je huid in aanraking komt met koele lucht, koelt je bloed ook af. Bloed circuleert dan weer door het hele lichaam, daardoor koelen niet alleen je voeten af, maar je gehele lichaamstemperatuur daalt.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…