Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe word ik sneller bruin?

Anja
3 min read

We willen er allemaal mooi bruin uitzien in de zomer en liefst nog meer dan je vrienden of collega’s. Urenlang liggen bakken in de zon om bruin te worden, is natuurlijk niet gezond voor je huid. Daarom geven wij hieronder 5 tips om sneller bruin te worden.

Scrubben

Een dag vooraleer je in de zon gaat liggen, moet je je lichaam scrubben. Koop een goede scrub en wrijf je volledige lichaam ermee in. Dit zorgt ervoor dat de dode huidcellen worden verwijderd en dat je dus een nieuwe huid hebt, waardoor je gemakkelijker gaat bruinen. Bovendien blijft je bruine tint ook langer houdbaar.

Goede zonnecrème en aftersun

Veel mensen denken nog steeds dat je sneller bruin zult worden door geen zonnecrème te gebruiken. Dit is absoluut geen waar. Als je in de zon ligt zonder je in te smeren, verbrand je veel sneller en krijg je een rood kleurtje in plaats van een bruin kleurtje.

Gebruik daarom een goede zonnecrème die je huid beschermt. Afhankelijk van de sterkte van de zon, moet je een hogere factor gebruiken. Je kunt best beginnen met een hoge factor als je voor de eerste keer in de zon gaat en stilletjes aan afbouwen. Bovendien zorgt zonnecrème er ook voor dat je huid niet gaat uitdrogen. Nog een voordeel.

Ben je toch wat verbrand? Dan heb je een goede aftersun nodig. Dit zorgt voor een verkoelend effect en het zorgt ervoor dat je huid herstelt en niet begint te vervellen.

Olijfolie

Heb je de tip al eens gekregen om je lichaam met olijfolie in te smeren? Doe dit zeker en vast niet. Olijfolie zorgt ervoor dat je nog sneller zult verbranden. Ondertussen zijn er al heel wat beschermingsproducten op de markt op basis van olie die je beschermen tegen de zon. Deze oliën kun je natuurlijk wel gebruiken om te zonnen.

Waterpret

Water zorgt voor een weerspiegelend effect, waardoor de zonnestralen teruggekaatst worden en je zo dus sneller bruin wordt. Neem dus je luchtmatras en dobber wat rond of ga lekker zwemmen. Denk eraan om een zonnecrème te gebruiken die waterbestendig is en smeer je wel regelmatig in.

Eet wortelen en tomaten

Wortelen en tomaten hebben een positieve werking op het krijgen van je bruine tint. In beide groente, zit namelijk een bruin-oranje stof die je helpt sneller bruin te worden. Drink dus dagelijks je tomaten- of wortelsapje.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…