Seizoensgroenten zijn goedkoper, beter voor het milieu en zitten boordevol smaak. Maar aangezien we in de supermarkt tegenwoordig het hele jaar door alles kunnen vinden, is het soms moeilijk om te weten welke groenten nu precies seizoensgroenten zijn. Wij lijsten de lekkerste groenten van het moment voor je op én delen verrassende recepten ter inspiratie!
Asperges
Officieel begint het aspergeseizoen in april en loopt het tot juni, maar ook eind maart kun je al lekkere, verse asperges vinden. Naast de klassieke witte soort, bestaan er ook kleinere groene en paarse asperges. Die smaken iets neutraler en hoef je niet te schillen.
Pastinaak is een wortel met een zeer uitgesproken smaak. Hoewel je pastinaak het hele jaar door kunt vinden, zijn vooral de wintermaanden het hoogseizoen. Wil je deze groente nog eens op het menu zetten, dan wacht je daar best niet meer te lang mee.
Ook het seizoen van de spruiten is bijna voorbij. Het zijn immers echte wintergroenten, waardoor je ze nu nog een allerlaatste keer moet klaarmaken alvorens de zomer begint!
Met zoete aardappel kun je alle kanten uit; stoven, roosteren, bakken, koken. De oranje aardappel of bataat heeft niet echt een seizoen, maar is in de zomermaanden normaal gezien niet verkrijgbaar.
Witloof is beschikbaar van oktober tot april. Loop dus snel naar de winkel om enkele stronkjes te kopen. Witloof heeft een sterke, bittere smaak, waardoor niet iedereen fan is, maar met het juiste recept kom je al een heel eind.
De voorbije periode, waarin de coronapandemie en de talrijke crises die erop volgden – van de globale opstopping van het vrachtvervoer tot de stijgende...