Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 5 gouden flirttips sla jij meteen iemand aan de haak!

shana
5 min read

De zomer komt eraan en het begint te kriebelen om erop los te flirten. Er is geen beter moment om die ene man of vrouw beter te leren kennen. Maar hoe begin je er aan en hoe ga je succesvol te werk? Geen paniek, je hoeft geen natuurtalent te zijn om die ene man of vrouw aan de haak te slaan. Flirten kan je op verschillende manieren leren. Wij sommen 5 tips op die gegarandeerd voor succes zorgen.

Tip 1: Wees zelfzeker

Het is niet gemakkelijk om zomaar op iemand af te stappen en te beginnen flirten. Daarom moet je dit van in het begin goed aanpakken. Ga je niet verschuilen achter je drankje, maar sta open om te flirten! Maak een paar keer oogcontact en ga erop af. Maar wat dan? Wat moet je zeggen? Openingszinnen zijn erg opgeblazen en je komt hiermee niet natuurlijk over. Zinnen als 'kom je hier vaker?' of 'deed het pijn toen je uit de hemel viel?' zijn verleden tijd en haalt het gesprek meestal beneden nul. Ga eerder bij hem/haar staan en maak een luchtige opmerking over de omgeving of zeg iets grappig. Gaat hij/zij erop in? Dan mag je er zeker van zijn dat deze persoon geïnteresseerd is in jou.

Tip 2: Gebruik lichaamstaal

Wanneer je eindelijk aan de praat geraakt bent, is het belangrijk om uw lichaamstaal onder controle te houden. Hiermee kan je immers verschillende boodschappen mee uitzenden. Zo is het zeer belangrijk dat je tijdens het gesprek oogcontact maakt, maar ga niet staren. Hierdoor gaat je tegenstander zich zeer onzeker beginnen voelen en het gesprek afronden. Wees ook niet bang om je tegenstander af en toe aan te raken. Dit kan zeer subtiel zijn door even zijn/haar arm of rug aan te raken. Een goed houding is eveneens zeer belangrijk. Het is absoluut niet aantrekkelijk als je met een gebogen rug op een kruk zit en dit komt ook niet zelfzeker over.

Tip 3: Wees optimistisch

Dit is weliswaar de belangrijkste tip en wordt snel vergeten. Ga je niet depressief voordoen en ga zeker niet zeuren over wat je ex je allemaal heeft aangedaan. Gedraag je gewoon opgewekt en vrolijk en je zal zien dat dit een positief effect zal hebben op het gesprek. Wanneer het gesprek toch de verkeerde kant uitgaat, probeer dan zo snel mogelijk van onderwerp te veranderen zonder de ander te ontbreken.

Om optimistisch over te komen is het van belang interesse te tonen in wat hij doet en maak complimenten. Maar wees eerlijk. Mensen hebben het niet graag als je onoprecht bent. Overdrijf ook niet met je complimenten. Dit komt op den duur niet geloofwaardig meer over. Een compliment ontvangen is voor veel mensen ook een kunst. De meesten gaan een compliment weglachen of meteen een compliment teruggeven. Dit komt alweer niet geloofwaardig over. Dus wanneer je een compliment krijgt, bedank dan vriendelijk.

Tip 4: Wees eerlijk

Ga niet met iemand flirten die je niet ziet zitten. Flirten is niet bedoeld om op iemand zijn/haar ziel te trappen. Ben je niet geïnteresseerd? Zeg het dan meteen en draai er geen doekjes om. Ben je toch die ideale man/vrouw tegengekomen? Verkoop dan geen leugens om beter voor de dag te komen. Dit zou wel eens in de toekomst tegen jou kunnen keren.

Tip 5: Hou het subtiel

Flirten heeft altijd een bepaald doel, maar wees niet té opvallend. De belangrijkste tip is dat je gewoon plezier maakt. Hou niet in je hoofd dat je je toekomstige partner versiert. Tast elkaar gewoon af en geniet van het moment. Daag elkaar uit en je ziet wel waar je flirt naartoe leidt.

Heeft het flirten je tot een goed gesprek geleid en wil je meer? Wees dan dapper en zeg hem/haar dat je nog eens zou willen afspreken. Hou in je achterhoofd dat je een 'neen' hebt en een 'ja' altijd kan krijgen. Wees niet bang en stort er je met hart en ziel in. Flirten is tenslotte goed voor je lichaam en geest. Je hart gaat er sneller van slaan, je krijgt vlinders in je buik en je voelt je gewoon super goed. Wacht dus niet langer en ga ervoor!

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…