Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 5 tips word je meteen happy!

Anja
7 min read

Geluk in het leven komt vanuit verschillende hoekjes: jezelf, je gezondheid, je vrienden en familie, je omgeving, je job, je kleinkinderen… Natuurlijk kun je niet op elk moment gelukkig door het leven gaan. Het leven brengt ook tegenslagen, moeilijkheden en problemen met zich mee. Deze tips kunnen je helpen om gelukkig(er) te worden!

1. Merk kleine liefdesgebaren op

Liefde betekent voor veel mensen geluk, en geluk staat ook bij velen voor liefde. Met andere woorden: het enige dat je nodig hebt om gelukkig te worden is liefde. Liefde is echter een interessant fenomeen omdat je nooit kunt zien hoeveel iemand van je houdt. Wel kun je zien in welke mate iemand je liefheeft aan de gebaren die hieruit voortvloeien.

Liefde, en niet alleen die van je partner, stroomt als een positieve energie tussen mensen. Vaak zijn de gebaren van liefde niet groot, maar zeggen wel enorm veel. Een glimlach naar een onbekende, een onverwachte boodschap aan een vriend(in), een telefoontje van je oma, een kusje van je lief, een zelf geplukt onkruidboeketje van je kind of een schouderklopje van je baas zijn voorbeelden van dergelijke gebaren.

Er zal altijd liefde om je heen zijn op de momenten dat mensen zich in je buurt bevinden. Je moet dan wel zelf alle kleine gebaartjes van deze liefde leren opmerken en er uiteraard volop van genieten. Je zult je overigens nog gelukkiger voelen als je zelf in staat bent om verschillende gebaren van liefde in de omgeving te strooien.

Uiteraard zullen er ook altijd gevoelens van haat en woede kunnen bestaan, maar wanneer je je gelukkig wilt voelen doe je er verstandig aan je aandacht niet te richten op deze emoties en de gebaren die ermee gepaard kunnen gaan. Altijd zal er immers wel liefde aanwezig zijn waar je van kunt genieten zodat je je fijn en gelukkig kunt blijven voelen.

2. Bewonder de schoonheid van de natuur

Voor sommige mensen is de natuur en de schoonheid die hiermee gepaard gaat een vanzelfsprekend fenomeen. Bomen kunnen bijvoorbeeld een poosje geleden nog bosje takken zijn geweest en die nu opeens in volle bloei staan. Je wordt er enorm gelukkig van als je dit op weet te merken. Dat geldt ook voor die irritante bromvlieg die als een malle rondjes blijft vliegen rond je lamp. Eigenlijk is het diertje fascinerend om te zien en te bestuderen. Omdat er overal wel planten en dieren aanwezig zijn, is het vinden van geluk in de bloei en het (nieuwe) leven heel simpel.

Alles om je heen is echter niet vanzelfsprekend, maar een echt wonder. En op het ogenblik dat je in staat bent om dit wonder te zien, dan kun je ook voelen hoe gelukkig je er van wordt. Je woont immers wel in een prachtige woning die opgetrokken is uit stenen en beton, maar je blijft altijd ook een belangrijk onderdeel van de natuur om je heen.

De bewondering van de natuur zal je vaak bijzondere levenservaringen opleveren. Je hoeft hiervoor heus niet met een boom te gaan knuffelen, maar wel door de natuur en alles wat daaruit voortkomt niet als vanzelfsprekend te zien. Laat eens een zelf geplant zaadje ontkiemen en verzorg het optimaal. Je zult verbaasd zijn hoeveel moois de natuur je te bieden heeft. De pracht van de natuur kun je echter ook ontdekken door een bos- of strandwandeling, te maken of in een park te gaan zitten.

Je verblijf in de natuur zal een ontspannende uitwerking op je hebben en je direct veel gelukkiger maken. Door te genieten van alle mooie dingen die je ziet, voelt, hoort en ruikt, wordt er meteen een geluksgevoel naar boven gebracht.

3. Werkelijk genieten van fijne dingen

Om je weer snel gelukkig te voelen hoef je geen bergen geld uit te geven. Je kunt je ook eens lekker ontspannen een avondje op de bank nestelen met een kopje thee en een leuk boek of een goede film. Tijd nemen voor jezelf en bewust genieten zal je zeker goed doen. Dingen die je gelukkig maken, zijn er in allerlei soorten, maten en verschijningsvormen. Denk maar eens aan een heerlijk warm bad, een geweldig lekkere maaltijd, een leuk spel met je kind, een opgeruimde woning, een vrijpartij met je lief, een glas lekkere wijn en ga zo verder.

Je moet niet alleen dingen uitvoeren die je leuk vindt, maar er uiteraard ook bewust van genieten. Wat je doet moet je ook echt leuk vinden. Je gaat je dan ook direct gelukkiger voelen als je van tijd tot tijd jezelf trakteert op iets dat je echt heel erg leuk vindt. Je kunt dan even de tijd vergeten en volop genieten van het moment.

4. Een gevoel van vooruitgang

Een gevoel van vooruitgang en groei zal je meteen een stuk gelukkiger maken. Je hebt dan immers het gevoel dat je wat hebt bereikt. Zodra je bijvoorbeeld even niets te doen hebt, dan kun je een klusje gaan doen dat al een poosje is blijven liggen. Hierbij kun je denken aan het opruimen van dat ene rommelkastje of een andere lastige taak afronden. Door iets nuttigs te doen, zul je het gevoel krijgen dat je weer op de juiste weg bent in je leven. De doelen die je jezelf hebt gesteld, zullen op die manier weer een stukje dichterbij zijn gekomen.

Je wordt direct gelukkig als je merkt dat je vooruit bent gekomen. Je mag dan ook ten volste genieten van het gevoel dat je iets hebt bereikt en vandaag niet zomaar is verstreken. Je hebt immers iets goeds gedaan door iets schoon te maken of op te ruimen, een klusje te doen dat al (te) lang is blijven liggen of waar je tegenop zag. Vaak is het eenvoudig om een gevoel van vooruitgang te krijgen, en je weer gelukkig te voelen.

5. Praktisch bezig zijn met je lichaam

Je lichaam en je geest staan erg nauw met elkaar in verbinding. Mentale problemen zijn in bepaalde gevallen fysiek te verzachten, maar ook omgekeerd is dit zeker het geval. Op het moment dat je je snel weer gelukkig wilt voelen, kun je de biologische processen in je lichaam inzetten om dit gevoel weer op te roepen.

Je kunt dit onder andere doen door middel van lichaamsbeweging, een vrijpartij, ontspanning of meditatie, een massage, heerlijk eten of drinken, verwennende verzorgingsproducten of even een schoonheidsslaapje doen op momenten dat je je moe voelt. Indien je je niet prettig voelt, kan echter ook een simpel blikje om vaak wonderen doen. Al na een uurtje zul je je dan weer een stuk gelukkiger voelen. Wandelen vergt overigens niet veel mentale inspanning, maar zorgt wel voor een positieve boost van je humeur.

In je hersenen worden bij diverse handelingen stoffen aangemaakt die echt voor een gelukkiger gevoel zullen zorgen. Vervolgens zullen dergelijke stoffen je helpen om dit gevoel langere tijd vast te houden. Je leven zal er dan opeens veel plezierig uitzien en je zult je al heel snel weer een gelukkiger mens prijzen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…