Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Oven in en klaar: dit zijn onze 6 favoriete quiches

Nona Heremans
5 min read

Oneindig veel mogelijkheden, snel klaar, makkelijk mee te nemen als lunch én je kunt er al je restjes in verwerken. Dat wij fan zijn van quiches, is het minste wat je kunt zeggen. Dit zijn onze zes favoriete recepten!

De combinatie van broccoli, gedroogde tomaten en geitenkaas belooft een heerlijke samensmelting van gezond én hartig. Het hoofdingrediënt in deze quiche is natuurlijk de zeer gezonde broccoli. Een goede bron van vitamines en biovoedingsstoffen. De gedroogde tomaten zorgen voor een verfijnde smaak en zijn tevens een belangrijke bron van het antioxidant Lycopeen. Je vindt het volledige recept hier.

1. Quiche met broccoli, gedroogde tomaten en geitenkaas

2. Quiche met prei, spek en erwtjes

Van quiches bestaan er zoveel varianten dat het bijna onmogelijk is om een favoriet te kiezen… Deze keer gingen we niettemin voor een versie met prei, spekjes en erwtjes. Een geslaagde combinatie als je het ons vraagt, maar oordeel vooral zelf! Met dit recept heb je immers al binnen het uur een heerlijke quiche op tafel staan.

3. Quiche met zalm, broccoli en courgette

Naast sporten en veel water drinken speelt je voeding ook grote parten. Gezond eten lijkt voor jou gemakkelijk gezegd, maar hoe begin je daar nu aan? Wij geven jou alvast een duwtje in de rug met onze overheerlijke quiche met zalm, broccoli en courgette. Zo zie je maar dat gezond niet per se saai hoeft te zijn.

4. Vegetarische quiche

Voor vegetariërs is quiche een uitstekend gerecht aangezien het perfect zonder vlees of vis kan gemaakt worden. Ook zijn deze recepten makkelijk voor te schotelen tijdens feesten of voor andere gezinsleden die wel vlees eten. Met de juiste ingrediënten kun je een heerlijke quiche klaar maken die niet alleen zeer voedzaam is maar ook nog eens lekker is voor de hele familie. Een heerlijke vegetarische variant vind je hier.

5. Quiche met witloof, peer en roquefort

De Conference peer is uitgegroeid tot één van Vlaanderens bekendste exportproducten. Toch heeft ze in eigen land de laatste jaren licht terrein moeten prijsgeven in het gezinsbudget, waar ze steevast op de vijfde plaats staat na o.a. appelen. Dat is zonde want de peer is lokaal, gezond én lekker. Ooit al eens geprobeerd om peren in je quiche te verwerken? Samen met witloof en roquefort past het perfect in deze versie.

6. Snelle tomatentaart met geitenkaas

Uit onderzoek van BelOrta blijkt dat één op de twee Belgen het hele jaar door tomaten koopt. Ben jij zelf op zoek naar originele recepten met tomaat? Dan hebben we goed nieuws voor jou want deze tomatentaart met geitenkaas is niet alleen overheerlijk maar ook nog eens gezond. Smakelijk!

Door Nona Heremans

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…