Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Sporten is goed voor je seksleven

Anja
2 min read

Sporten is goed voor je, dat is een feit dat zelfs wordt bevestigd door de grootste sporthaters. Het is goed voor je hart en bloedvaten, voor je conditie en om vetweefsel succesvol om te zetten in spierweefsel. Maar het blijkt dat sporten ook een erg positieve uitwerking heeft op je seksleven.

Sporters genieten meer

Onderzoek onder ruim 1500 mensen, ongeveer evenveel mannen als vrouwen, heeft aangetoond dat mensen die regelmatig aan sport doen meer plezier beleven aan seks. Sporten verhoogt sowieso de hoeveelheid testosteron (het mannelijk geslachtshormoon) in het lichaam, dat een goede uitwerking heeft op het libido.

Vooral hardlopen heeft een gunstige invloed op je seksleven, veel respondenten van het Britse onderzoek gaven aan dat ze na een rondje lopen meer zin hadden in seks, dat ze meer zelfvertrouwen hadden en dat ze er meer van genoten.

Geen seks voor de wedstrijd

Veel topsporters krijgen van hun trainer een “seksverbod” kort voor een belangrijke wedstrijd omdat seks de sportprestaties negatief zou beïnvloeden. Maar uit het eerder genoemde Britse onderzoek is dit niet naar voren gekomen. Seks lijkt eerder een gunstige invloed te hebben op bepaalde prestaties op het veld of op de baan.

Door te sporten kom je beter in shape

Wanneer je gaat sporten, ga je er vanzelf beter uitzien. Je raakt eindelijk die paar extra kilo’s kwijt waardoor je je altijd onzeker voelde of je partner je nog wel aantrekkelijk zal vinden. Je conditie verbetert, wat vanzelfsprekend ook een goede uitwerking heeft op je prestaties tussen de lakens. En als je je beter en zekerder voelt komt dat ook je humeur ten goede. Mensen die lekker in hun vel zitten genieten meer van seks en hebben er dan ook vaker zin in. Dus ga sporten en ondervind het aan den lijve.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…