Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat is een tantra massage en is het iets voor jou? 

Irma Kroon
7 min read

Massages hebben allerlei vormen. Zo heb je sport massages, ontspannende massages, Thaise massages en massages die vooral therapeutische doeleinden hebben. Maar er bestaat ook zoiets als een tantra massage. Dit is een vorm van masseren die mensen meestal associëren met seks. Maar wat is deze vorm van masseren precies en is het seksueel?

Wat is tantra?

In de Westerse cultuur wordt Tantra geassocieerd met seks. Maar eigenlijk heeft het hier niets mee te maken. Tantra is een Indiase filosofie, een soort levenswijze die in het Boeddhisme en Hindoeïsme al eeuwenlang wordt nageleefd. Het is in niveau stijgen van jouw geest. Het vrijkomen van stress en belemmeringen door yoga, meditatie en rituelen. Dit klinkt niet seksueel en dat is het van oorsprong ook niet.

Massage

Een Tantra massage gebeurt tussen twee mensen en hoewel dit soms naakt gebeurt, kan het ook met kleren aan. Het is niet de bedoeling om seks te hebben met degene die jou masseert. Bij een Tantra massage is het de bedoeling dat er energie wordt opgewekt en vast wordt gehouden tussen twee mensen.

Het doel is om blokkades in je lijf te doen verdwijnen en de reis naar deze bevrijding is belangrijker dan het einddoel. Anders dan seks, want daarbij is het einddoel het belangrijkst. En hoewel je bij het woord massage misschien denkt aan de massages hoe ze kent van de fysiotherapeut of de schoonheidsspecialist, is een Tantra massage iets anders.

genieten van een Tantra massage

Aanraken van erogene zones

Een tantra massage is een liefdevolle aanraking, die gaat om aandacht. Bij een gewone massage is er van tevoren een bepaald doel, bijvoorbeeld ontspanning of juist pijn in het lichaam verminderen. Een tantra massage heeft dit niet. Het is niet gericht op ontspanning of heling.

Ook is er geen sprake van lustbevrediging, wat bij een erotische massage wel meespeelt.  Een ander groot verschil is dat bij gewone massages er geen erogene zones worden aangeraakt. Dit de reden waarom mensen het associëren met seks, terwijl daadwerkelijk seks hebben niet het doel is van tantra. Het doel is om je levensenergie weer vrij te laten stromen en hier hoort ook de seksuele energie bij.

Respect voor elkaars grenzen

Wanneer er seks bij deze vorm van massage komt kijken is het geen tantra massage meer. Er moet wederzijds respect zijn voor elkaars grenzen. Niets moet. Ook als je tantra massages wilt geven en je je gaat verdiepen in de materie, zal je lezen dat het belangrijk is om je niet op te dringen en respect te tonen als iemand aangeeft zich ergens niet prettig bij te voelen.

Je bent er voor degene die de massage ondergaat, je wilt dat zijn of haar levensenergie gaat stromen. Wanneer je goed onderscheid kunt maken tussen seksuele massages en tantra massages en je bent nieuwsgierig geworden, kun je op zoek gaan naar een centrum waarmee je in aanraking komt met deze vorm van massage. Wie weet past het goed bij jou en ervaar je er veel plezier aan.

Vergeet 69, dit is het nieuwe sexstandje

Waarschijnlijk ben je bekend met standje 69. In deze positie bevredig je elkaar tegelijk met de mond. Wil je eens iets anders proberen, dan kun je standje 68 proberen. Deze komt qua getallen misschien in de buurt, maar is toch net even anders. Hoe anders? Dat lees je in dit artikel.

Slechts één van de twee hoeft het werk te doen

Bij standje 69 kun je je visueel voor de geest halen hoe dit er in positie uitziet. Het lastige bij deze positie kan zijn dat je elkaar tegelijkertijd bevredigt en je je niet geheel op je orgasme kunt focussen. Bij standje 68 is dat niet zo, hier hoeft slechts één van de twee aan het werk en kan de ander optimaal genieten.

De ene persoon ligt bij dit standje op zijn rug, met de knieën gebogen. De ander gaat op zijn rug op de borst van de onderste persoon liggen, met de billen bij de borst. Je hoofd plaats je bij de dijen van degene onder je. Op deze manier heeft de onderste persoon goed toegang tot alle intieme delen en de persoon bovenop kan optimaal genieten.

Massage erogene zones

Oefening baart kunst

Het fijne aan dit standje is dat je beide comfortabel ligt. Bij 69 krijgt de bovenste persoon vaak een stijve nek en is het comfortabeler om onderop te liggen. Bij 68 kun je onder je hoofd een kussen plaatsen als je onderop ligt.

Wanneer je bovenop ligt kun je je hoofd ontspannen achterover leggen op de benen van degene onder je. Houd er wel rekening mee dat je dit standje niet zomaar doet, het vergt wat oefening. Maar wanneer je het goed onder de knie hebt is het voor allebei een fijne afwisseling.

Andere tips

Een ander voordeel die 68 met zich meebrengt is dat jullie beiden de handen vrij hebben. Dit biedt weer andere interessante mogelijkheden. Wanneer de persoon bovenop wat te zwaar is, kan hij of zij de ellebogen als ondersteuning gebruiken.

Ook als het bekken iets wordt gelift steun je nog meer op de onderarmen en komt er minder druk op de onderste persoon te liggen. Wel zo prettig. Wanneer je het nog spannender wilt maken kun je, als je bovenop ligt, je benen om het hoofd van je partner klemmen. Dit kan voor sommige mensen nog een extra dimensie geven.

Door Irma Kroon

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…