Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Tips om ook in de zomer je gezonde levensstijl vol te houden

Anja
2 min read

Het kan in de zomer best moeilijk zijn om je gezonde levensstijl vol te houden. Het lekkere weer vraagt om barbecues, biertjes, noem maar op. De meeste mensen hebben vakantie en hebben dus geen verplichtingen. Het is echter wel belangrijk om toch gezond te blijven leven. Hieronder enkele tips om ook in de zomer je gezonde levensstijl vol te houden.

Water

Het is in de zomer belangrijk dat je water blijft drinken. Water geeft je energie en het zorgt ervoor dat je niet uitdroogt. Het verkleint de kans dat je de dorst gaat lessen met bijvoorbeeld frisdrank of andere suikerrijke drankjes. Drink je overdag in de zon alcohol? Zorg dan dat je voor elk glas alcohol ook een glas water drinkt. Dit helpt trouwens ook om de kater te voorkomen.

Ontbijt

Zoals jullie allemaal al weten is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Zorg dat je ook in de zomervakantie, wanneer je uit je routine bent, goed blijft ontbijten met bijvoorbeeld een stuk fruit of muesli. Zo begin je de dag goed.

Blijf bewegen

Het kan zelfs in België aardig warm worden in de zomer. Waar je in de andere seizoenen enthousiast 3x per week gaat sporten, voel je daar in de zomer toch wat minder voor. Blijf echter wel goed bewegen, minstens een half uurtje per dag.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…