Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat doet een alcoholvrije maand met je lichaam?

Anja
2 min read

Vanuit de landen in Scandinavië is de trend overgewaaid om jaarlijks een hele maand geen alcohol te drinken. Dus niet helemaal stoppen met drinken, maar een maand geheelonthouding. Voor veel mensen kost dit geen enkele moeite, gewoon omdat ze niet of nauwelijks alcohol drinken. Maar voor iemand die regelmatig een glaasje drinkt, kan het een hele opgave zijn. Maar wat gebeurt er met en in je lichaam wanneer je een hele maand geen alcohol drinkt?

Wat zijn de nadelige gevolgen van alcohol?

Alcohol is een stof die niet in je lichaam thuis hoort, ook al gaan sommige mensen zich er prettiger door voelen. De lever zorgt ervoor dat de alcohol uit het bloed wordt gezuiverd. Hoe meer je drinkt, hoe harder de lever moet werken. Wanneer je veel alcohol drinkt, dat wil zeggen 3 glazen of meer per dag, kan dit nadelig zijn voor je gezondheid. Verschijnselen die kunnen optreden zijn:

Een maand geen alcohol drinken

Wanneer je een maand lang geen alcohol drinkt zul je al snel merken dat je je fitter gaat voelen. Doordat je beter slaapt kun je uitgerust aan de dag beginnen en zul je beter presteren op je werk. Daarnaast is het natuurlijk ook heel goed voor je lever, die tot rust komt en kan herstellen tijdens de periode dat je geen alcohol drinkt.

Sommige mensen voelen zich zo goed na een maand niet drinken dat ze definitief besluiten om te stoppen met alcohol of in ieder geval de consumptie van alcoholhoudende dranken drastisch te beperken. Voor veel mensen is het ook voornamelijk uit gewoonte dat ze dagelijks een glas wijn nuttigen, bij het eten of voor het slapen gaan. Wanneer je dan na een maand niet drinken merkt dat dit positieve effecten heeft op je gezondheid en je conditie, is dit voor veel mensen aanleiding hun levensstijl aan te passen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…