Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 alternatieven voor online daten

Anja
3 min read

Steeds meer mensen vinden tegenwoordig een nieuwe partner via het internet. Er zijn daarvoor verschillende mogelijkheden, je inschrijven bij online datingsites is wel de meest bekende. En dan zijn er nog de nieuwe apps zoals Tinder, waar de focus meer ligt op het vinden van een date, waar dan uiteraard wel weer een relatie uit zou kunnen ontstaan. Of Gaydar, voor homo dating. Maar bij veel mensen komt er steeds meer weerzin tegen het online daten. De vele teleurstellingen en het oppervlakkige karakter van online daten zijn voor velen redenen om naar alternatieven te zoeken. En die zijn er gelukkig.

Zoek een hobby of neem een huisdier

Een goede manier om nieuwe mensen te ontmoeten is een hobby zoeken die je in contact brengt met anderen. Dat kan een (team)sport zijn, een foto- of fietsclub. Zo ontmoet je mensen die hetzelfde leuk vinden als jij, dit schept op voorhand al een band. Of neem een huisdier. Veel mensen ontmoeten hun  toekomstige partner tijdens het uitlaten van de hond.

Ga erop uit

Voordat het internet er was, ontmoetten de meeste mensen hun partner tijdens het uitgaan. Tijdens een avond in het café, een bezoek aan een discotheek, de bioscoop of het theater. Het zijn stuk voor stuk goede gelegenheden om met mensen in contact te komen en wie weet zit daar net die ene persoon tussen met wie het klikt.

Veel mensen ontmoeten hun partner op het werk

Een relatief grote groep mensen vindt een partner op het werk. Hier zitten echter wel risico’s aan. Bij sommige bedrijven wordt een relatie tussen collega’s niet geaccepteerd. Dit betekent dat je de relatie ofwel geheim moet houden, wat wel een tijdje goed kan gaan maar wat uiteindelijk in de meeste gevallen niet is vol te houden, of één van beiden moet op zoek naar een andere baan. Ook als de relatie na verloop van tijd strandt, bestaat het risico dat één van twee uiteindelijk noodgedwongen vertrekt omdat er een vervelende situatie is ontstaan tussen de voormalige geliefden.

Een contactadvertentie plaatsen

Het raakt langzaam uit de mode, maar het kan nog steeds: Een contactadvertentie plaatsen in de krant. Het grote voordeel is dat je de reacties op je bericht in alle rust kunt lezen en herlezen, en dat je zelf beslist of je wel of niet op het contactverzoek ingaat. Je kunt er vervolgens voor kiezen om eerst een tijd alleen te corresponderen alvorens elkaar eens te bellen of te ontmoeten. Zo kun je de ander eerst wat beter leren kennen en aftasten of jullie mogelijk een match zijn of niet.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…