Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezond met de fiets naar het werk

shana
4 min read

De meeste mensen grijpen naar hun auto wanneer ze naar het werk moeten. Nochtans heeft de fiets heel wat voordelen, maar nog steeds worden heel wat excuses gebruikt. Veel mensen kunnen dus nog een duwtje in de rug gebruiken. Daarom deze 5 redenen om toch met de fiets naar je weg te rijden.

1. Gemakkelijke workout

Heel wat mensen bewegen nog veel te weinig, terwijl het zo gemakkelijk kan zijn. Zet je op die fiets en je hebt minstens twee keer per dag een kleine workout gedaan. Het enige wat je nodig hebt is een goede fiets! Wist je zelf dat je met een halfuurtje fietsen al 160 calorieën kunt verbranden?

2. Fietsen tegen gezondheidsproblemen

Heel wat mensen kampen met overgewicht. Ze doen te weinig aan lichaamsbeweging, eten teveel en gaan tot gevolg diabetes type 2 ontwikkelen. Wanneer je elke dag met de fiets naar het werk gaat, dring je dit probleem terug. Ook helpt het fietsen naar je werk tegen hart- en vaat ziekten. Gezondheidsredenen genoeg dus om te fietsen.

Fietsen is uiteraard goed voor je gezondheid

3. Fietsen vermindert stress

Met de fiets sta je nooit in de file en moet je die grote zoektocht naar een parkeerplaats niet meer ondergaan. Aangezien deze stressfactoren al wegvallen, krijg je automatisch met minder met stress te maken. Ook kan fietsen een ideale uitlaatklep zijn na een verschrikkelijke dag op het werk. Handig is om fiets pechverhelping af te sluiten. Wanneer je onderweg pech hebt, krijg je mesetal binnen de 40 minuten pechbijstand. Dat bespaart je tevens eventuele stress onderweg naar het werk.

4. Fietsen is goedkoper

Brandstof, autoverzekeringen, verkeersbelastingen, parkeergeld, parkeerboetes en noem maar op. Wanneer je met de fiets rijdt bespaar je heel wat geld uit. Het enige waar je geld aan moet uitgeven, is een degelijke fiets, een goed fietsslot en kledij voor alle weersomstandigheden. Maar dit kost bijna niets in vergelijking met al die autokosten. Daarbovenop kan je nog een fietsvergoeding krijgen van je werk.

5. Je ademt minder schadelijke gassen in

Wist je dat autochauffeurs meer vatbaar zijn voor schadelijke lucht dan fietsers? Het is raar, maar waar. Automobilisten bevinden zich vooral in het midden van de baan, waar de vervuiling hoger ligt. Fietsers daarentegen zijn terug te vinden aan de rand van de rijweg, waar de vervuiling aanzienlijk lager ligt.

Gebruik geen excuses meer om toch met de auto te gaan. Haal die fiets vanonder het stof en je zal zien dat je je veel fitter en beter zal voelen. Het is niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor het milieu.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…