Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

8 tips om je werkdag gezond door te brengen

shana
4 min read

Een normale werkdag is bij velen heel ongezond. We zitten uren in de verkeerde houding, we eten ongezonde dingen en onze hersenen krijgen niet genoeg rust. Dit voor acht uur lang, vijf dagen in de week. Hierdoor komen heel wat lichamelijke en geestelijke klachten naar voren. Voorkom daarom deze pijn en volg onze tips om je dag gezond en energiek door te komen.

1. Slaap genoeg

De meeste mensen functioneren het best als ze tussen de zeven à acht uur geslapen hebben. Zo wordt tijdens je slaap het metabolisme, het immuunsysteem, de pijngrens, het reactievermogen, het humeur en het denkvermogen beïnvloed. Wanneer je dus een goede nachtrust hebt, zullen deze factoren positief beïnvloed worden.

2. Begin fit

Een goed begin van de dag begint niet alleen met een goed ontbijt, maar ook met een beetje beweging. Ochtendgymnastiek geeft je veel energie om de werkdag door te komen. Enkele voordelen waarom je die ochtendgymnastiek niet meer kan afwijzen: je wordt er wakker van, je wordt soepeler, je spieren worden sterker, je bloed stroomt sneller en het geeft je mentale gezondheid ook een boost.

3. Ontbijt goed

Wanneer je een lange en drukke werkdag voor de boeg hebt, zal je snel geneigd zijn om je ontbijt over te slaan of snel iets ongezond te eten. Je kiest het best om je dag te starten met een goed ontbijt. Een gezond ontbijt geeft je namelijk de energie die je nodig hebt om je dag door te komen. Het is van belang om gevarieerd te eten en vooral om te genieten van het lekkere ontbijt.

4. Neem een goede houding aan

Veel mensen zitten de hele dag achter hun bureau en krijgen hierdoor verschillende pijnklachten in de polsen, nek, rug, schouders en andere lichaamsdelen. De houding die je achter je bureau aanneemt is dus heel belangrijk. Ga niet onderuitgezakt zitten en richt je werkplek goed in. Zo is een goede bureaustoel de investering wel waard.

5. Zorg voor voldoende beweging

Niet enkel is het belangrijk om een goede zithouding aan te nemen, beweging is ook een belangrijk aspect om pijnklachten aan te pakken. Neem dus regelmatig een pauze en zorg voor beweging. Loop een rondje na de lunch of neem wat tijd voor jezelf. Een paar minuten per pauze moet volstaan om klachten te verminderen.

6. Maak kennis met je collega’s

Een goede band met je collega’s kan de productiviteit verbeteren. Dat komt omdat je op je collega’s kan rekenen en niet alles zelf hoeft te doen. Het kan het werk hierdoor wat minder stressvol maken, waardoor je gezonder door je werkdag komt.

7. Eet voor energie

Enkel een goed ontbijt is niet voldoende om een volledige werkdag door te komen. Kies daarom om gezonde tussendoortjes en een gezonde lunchpakket mee te nemen. Hierdoor zal je energiek blijven tot het einde van je werkdag. Wanneer je eerder ongezonde voeding op een werkdag gaat consumeren, zal je zien dat je veel minder energie zal hebben en dat de vermoeidheid zal komen opspelen.

8. Ga op tijd naar huis

Later naar huis gaan, wil niet meteen zeggen dat je veel meer werk gedaan hebt. Wanneer je veel meer uren werkt, zal de productiviteit en je gezondheid achteruit gaan. Zet dus gewoon die computer uit en ga naar huis. Geniet van de rest van je dag en ga er morgen weer volledig tegenaan.

Kies voor een gezonde werkdag en ga energieker door het leven. Het zal zowel je fysieke als mentale levensstijl bevorderen.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…