Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde snacks die je zeker niet wilt missen

Camille
2 min read

Zelfs wanneer je op dieet bent, wil je zo nu en dan eens lekker snacken. Een portie gefrituurde vleessnacks is in een dergelijke situatie niet ideaal, maar gelukkig bestaan er ook nog een heleboel andere lekkere snacks die wel gezond zijn. Hieronder hebben we een aantal van deze gezonde snacks voor je op een rijtje gezet.

Groente

Een schaaltje of spies met kleurrijk groente, zoals wortel, paprika, tomaat en avocado levert slechts weinig calorieën op. Om een extra feestelijk tintje aan deze snack te geven kun je kiezen voor zogenaamde snackgroente.

Verse vruchten

Ook verse vruchten zijn zeker aan te raden als je van lekker en gezond snacken houdt. Vruchten die veel water bevatten, zoals meloenen, leveren doorgaans minder calorieën.

Gedroogde vruchten

Deze vruchten zijn vaak wat zoeter dan vers fruit omdat er minder water in aanwezig is. Ook in deze vruchten zitten nog steeds een heleboel gezonde voedingsstoffen, zoals vezels, vitaminen en mineralen.

Noten en zaden

Noten zijn verkrijgbaar in een heleboel soorten en maten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan walnoten, hazelnoten, pistachenoten en macademianoten. In tegenstelling tot wat veel mensen denken zijn pinda’s geen noten maar peulvruchten. Noten en zaden, zoals zonnebloempitten, zijn rijk aan eiwitten, goede vetten en koolhydraatarm. Ook zijn deze gezonde snacks een uitstekende bron van diverse vitamines en mineralen. Bij voorkeur kies je voor ongebrande en ongezouten varianten. Gesuikerde noten mogen echter niet tot de gezonde snacks worden gerekend.

Peulvruchten

Peulvruchten, zoals pinda’s, bevatten wel relatief veel goede langzame koolhydraten en helpen bij het afvallen.

Gezonde mix

Door een mix naar keuze te maken van bovenstaande gezonde snacks kun je jezelf trakteren zonder je schuldig te voelen. Natuurlijk moet je dit niet overdrijven, maar in het weekend een schaaltje van dit lekkers moet absoluut kunnen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…