Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Theedrinken kan de kans op ziektes verminderen!

Anja
2 min read

Thee is één van de populairste drankjes op aarde en dat heeft zo zijn redenen. Naast dat het natuurlijk verschrikkelijk lekker is om een kopje thee te nuttigen, is het namelijk ook heel gezond voor je. Thee is zelfs zo gezond (vooral groene thee) dat het de kans op ziektes kan verminderen.

Minder risico op hartaanval

Er is namelijk bewezen dat het drinken van thee het risico op een hartaanval aanzienlijk vermindert. Door het drinken van 4 kopjes (groene) thee per dag neemt de kans op een hartaanval met maar liefst 20% af.

Minder risico op longkanker

Een Taiwanese universiteit onderzocht groene thee in combinatie met het krijgen van longkanker. En wat blijkt? Een kopje groene thee per dag kan al een belangrijke bijdrage leveren tot het verminderen van het risico op longkanker. De studie bracht aan het licht dat niet-rokers die niet minstens een kopje groene thee per dag drinken 5 maal meer risico hadden op het ontwikkelen van longkanker.

Goed voor je huid en lichaam

Naast dit zorgt het drinken van thee voor een gezonde huid en voor hydratatie van het lichaam, genoeg redenen om vanaf nu meer thee te gaan drinken.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…