Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom we van thee houden

Anja
3 min read

Thee is, op water na, het meest populaire drankje ter wereld, en wij begrijpen wel waarom. Het is de beste manier om je dag te beginnen en na een kopje thee ’s avonds slaap je als een roos. Je hebt thee ook nog eens in allerlei soorten en smaken. Hieronder 10 redenen waarom we van thee houden:

1. Hydraterend

Je moet per dag 1,5 liter water drinken. Er zijn maar weinig mensen die dit ook daadwerkelijk doen. Water is namelijk zo saai. Thee heb je in allerlei verschillende smaakjes, de perfecte manier om het vocht in je lichaam op peil te houden.

2. Antioxidanten

Thee zit boordevol sterke antioxidanten. Die antioxidanten helpen om je weerstand op peil te houden. Voel je dat je weerstand lager wordt? Neem dan lekker een theetje.

3. Reinigt

Last van een droge en geïrriteerde huid? Thee drinken helpt hierbij. Het reinigt je huid van binnenuit.

4. Afvallen

Wist je dat thee je helpt om extra calorieën te verbranden? Door thee te drinken verbrand je per dag zo’n 70 à 80 calorieën extra. Waar wacht je nog op?

5. Ontspannend

Thee werkt heel ontspannend. Door de warmte word je heerlijk rustig en slaperig. Let wel op dat de thee die je drinkt cafeïnevrij is.

6. Bloedsomloop

Thee zorgt ervoor dat je bloedsomloop vlotter gaat. Het verlaagt een te hoge bloeddruk en het cholesterolgehalte.

7. Buikpijn

Last van je maag? Pijnlijke darmen? Een kopje thee helpt om het daarbinnen allemaal even tot rust te brengen. Het helpt ook tegen krampen en diarree.

8. Cafeïne

Thee is de perfecte vervanger voor koffie. Het bevat wel cafeïne maar niet zo’n hoge dosis zoals koffie. Ook is thee een stuk gezonder dan koffie.

9. Botten

Thee is, net zoals melk, goed voor je beenderen. Een kopje thee met een wolkje melk zorgt ervoor dat je botten sterk blijven.

10. Geen calorieën

Thee bevat 0 maar dan ook 0 calorieën (wanneer je het suikervrij drinkt). 

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…