Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo krijg je een zijdezachte huid

Anja
2 min read

We worden er allemaal mee geboren: een zijdezachte huid. En het liefst willen we die natuurlijk houden. Maar in de loop der tijd heeft onze huid het zwaar te verduren. Uitdroging is het grootste risico. Door de zon, ongezonde voeding en onvoldoende verzorging droogt je huid uit. Wat kun je doen om die zachte huid terug te krijgen? Er goed voor zorgen!

Leef gezond

Allereerst moet je ervoor zorgen dat de basis goed is. Zorg voor goede, gezonde en gevarieerde voeding.

Beweeg voldoende, sporten is goed voor je huid, zowel cardiotraining als fietsen en hardlopen als krachttraining hebben een goede invloed op je huid.

Voldoende drinken – en dan vooral water – zorgt ervoor dat je huid voldoende vocht kan opnemen, ook dat komt de zachtheid ervan ten goede.

Alcohol, tabak en cafeïne zijn dingen die je moet vermijden als je goed voor je huid wilt zorgen.

Bescherm je huid tegen invloeden van buitenaf

Gebruik een zonnebrandcrème zodra je de zon in gaat. Niet alleen wanneer je op het strand ligt, maar ook wanneer je gewoon buiten bent, een dagje gaat shoppen of in de tuin aan het werk bent. Blootstelling aan te veel zonlicht droogt je huid uit dus moet je een beschermende crème gebruiken.

In de winter draag je handschoenen wanneer je buiten bent om je huid te beschermen tegen kloofjes. Gebruik ook handschoenen wanneer je gaat schoonmaken, de meeste schoonmaakmiddelen bevatten agressieve stoffen die je huid kunnen irriteren en beschadigen.

En nog een belangrijke tip voor dames die dagelijks make-up gebruiken: Verwijder de make-up altijd voordat je gaat slapen. Doe dit niet te agressief maar gebruik milde reinigingsmiddelen. Breng daarna een goede nachtcrème aan zodat de huid gedurende je slaap kan herstellen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…