Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze 5 sporten verbrand je de meeste calorieën!

Anja
3 min read

Om een halve kilo kwijt te raken moet je maar liefst 3500 kilocalorieën verbranden. Dit klinkt als heel veel en dat is het ook eigenlijk wel, maar met de juiste sporten is afvallen een eitje! Met deze 5 sporten verbrand je in elk geval de meeste calorieën. Uiteraard is het exacte aantal calorieën dat je zult verbranden afhankelijk van verschillende factoren zoals je gewicht, leeftijd, metabolisme, etc. 

1. Tennis

Deze sport zal waarschijnlijk niet als eerste bij je opkomen als sport om veel calorieën mee te verbranden maar daar vergis je je toch in. Met een potje tennis verbrand je al gauw tussen 500 en 600 calorieën per uur.

2. Vechtsport

Vechtsport beoefenen is ook een uitstekende manier om gewicht te verliezen. Met slaan en trappen tegen een boksbal verbrand je al snel 500 calorieën per uur, maar met boksen in de ring kan dat oplopen tot bijna het dubbele. Ditzelfde geldt voor andere vechtsporten als: karate, worstelen, judo en kickboksen.

3. Voetbal

Voetbal is een betere sport om af te vallen dan vergelijkbare teamsporten zoals rugby, handbal en volleybal omdat je meestal meer in beweging blijft. Tijdens een actieve voetbalmatch ben je immers voortdurend over het veld aan het rennen, en daar hardlopen één van de beste sporten om af te vallen is, maakt dat je ook van voetbal goed kunt afslanken.

4. Zwemmen

Zwemmen om af te vallen kan ook een uitstekend idee zijn. Je komt er dan echter niet met wat watertrappelen, maar moet wel echt baantjes trekken. Doe je dat rustig, en met wat rugslag of schoolslag, dan verbrand je al snel 500 calorieën per uur.

5. Hardlopen

Als je wilt sporten om af te vallen is hardlopen het beste. Hardlopen om af te vallen is zo effectief omdat je zowel bezig bent met snel calorieën verbranden en het lang vol te houden is. Bij rustig joggen verbrand je ongeveer 650 calorieën per uur.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…