Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Onderkin? Zo kom je er van af!

shana
5 min read

Heb jij last van een onderkin? Je bent vast niet de enige. Een onderkin of dubbele kin is één van de oorzaken waardoor je je soms minder fit en sexy voelt. Daarnaast kan het ook het profiel van je gezicht verstoren. Ook al ben je niet fors gebouwd, toch kan je last hebben van een onderkin omdat het vaak genetisch bepaald is. De ophoping onder je kin kan bestaan uit vetweefsel, maar kan ook onstaan doordat de huid spierspanning heeft verloren. Het wordt veroorzaakt door verlies aan elasticiteit van de huid. Gelukkig bestaan er enkele tips en oefeningen om de beruchte dubbele kin alsnog kwijt te raken!

Eet gezond

De beste manier om die onderkin in toom te houden, is om gezond te eten en vette voeding te vermijden. Eet voldoende fruit en groenten die rijk zijn aan vezels en vitaminen. Door gezonder te eten, kan je afvallen en afvallen zorgt ervoor dat je minder vet in je gezicht zal hebben. Zorg ervoor dat je minder calorieën binnen krijgt. Het is echter niet de bedoeling om een streng dieet te volgen, op je voeding letten en meer bewegen kan al meer dan voldoende zijn! Ook door minder alcohol te drinken kan je het vet onder je kin minimaliseren. Je kan natuurlijk ook altijd raad vragen aan een arts of diëtist.

Ga regelmatig sporten

Zoals eerder vermeld, is afvallen en sporten een goede manier om van die onderkin af te komen. Helaas is vet weg trainen niet gemakkelijk. Als je wilt afvallen ga je best verschillende sporten combineren, zoals fietsen, zwemmen en hardlopen. Daarnaast kan je ook aan cardio- en krachttraining doen.

Lach

Lachen is gezond! Het is meteen ook een manier om je nekspieren te trainen. Eén van de meest gebruikte oefeningen om een onderkin weg te werken, is het maken van een grote glimlach. Dat kan misschien een beetje gek klinken, maar het werkt wel!

Vitamine E

Een andere manier om van die onderkin af te komen is om je dagelijkse inname vitamine E te verhogen. Je vindt vitamine E terug in groene groenten, zuivelproducten, noten, fruit, bruine rijst … Vitamine E vermindert het inzakken van de huid en zorgt dus voor meer elasticiteit. Probeer deze vitamine zoveel mogelijk op te nemen in je dagelijks voedingspatroon.

Hou een goede houding aan

Wanneer je lichaamshouding een beetje gebogen is, kan je onderkin groter lijken. Hou dus een goede houding aan en ga met een rechte rug staan. Ook wanneer je zit, neem je best een rechte houding aan. Doe je schouders naar achter en je rug recht. Een goede houding aannemen zal ook positieve effecten hebben wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een pijnlijke rug.

Drink veel water

Veel water drinken zorgt ervoor dat je lichaam meer afvalstoffen gaat afvoeren, zo wordt ook de structuur van je huid beter. Ook frisdranken vervangen door water is een must.

Groene thee

Groene thee is heel gezond en helpt om van je onderkin af te komen. Groene thee is rijk aan antioxidanten en versnellen de stofwisseling. Zo verbrand je meer calorieën. Vervang daarom koffie of frisdranken door groene thee.

Make-up

Met make-up kan je de aandacht op andere delen van je gezicht leggen. Het aanbrengen van oogschaduw en eyeliner legt de nadruk op je ogen waardoorl je dubbele kin minder zal opvallen. Gebruik ook verstevigende crème, want ook je kin heeft vocht nodig. Het is noodzakelijk wat lotion of verstevigende crème te smeren aan je hals en kin.

Oefeningen tegen een dubbele kin

Er bestaan enkele oefeningen die uitgevoerd kunnen worden om spieren rond de kin te versterken.

Oefening 1

Kijk naar het plafond en breng je mond in een zoen positie. Hou deze houding vijf seconden aan, laat los en herhaal 10 keer.

Oefening 2

Sluit je mond en ga met het puntje van je tong tegen de boventanden drukken. Herhaal dit 10 keer.

Oefening 3

Spreek de vijf klinkers hard uit en open je mond. Herhaal dit 10 keer.

Oefening 4

Doe je mond wijd open en hou deze positie aan voor tien seconden. Herhaal deze oefening opnieuw 10 keer. 

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…