Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Uitslag in het gezicht door te veel stress

Bram
4 min read

Uitslag in het gezicht kan veroorzaakt worden door hormonen, bepaalde voedingsmiddelen, make-up producten, medicijnen of een bepaald leefpatroon, maar je kunt ook uitslag in je gezicht krijgen door stress. Er is officieel sprake van stress als je blootgesteld wordt aan een grote geestelijke druk en/of spanningen in de omgeving. Als je af en toe stress voelt is dit niet erg, maar het langdurig ervaren van gevoelens van stress kan wel gevaarlijk zijn. Ben je constant in opperste paraatheid, dan kun je namelijk niet ontspannen en herstellen. Dit betekent dat er diverse lichamelijke klachten kunnen ontstaan, waaronder uitslag in het gezicht.

Uitslag in het gezicht door stress

Als je een belangrijke deadline hebt en hierdoor enkele dagen gestrest bent, hoef je je geen zorgen te maken dat je uitslag in het gezicht krijgt of andere lichamelijke klachten ervaart door de stress die je voelt. Voel je je echter langer gestrest, bijvoorbeeld omdat je een veeleisende baan hebt en iedere dag in de stress zit door je werk, dan kunnen er wel lichamelijke klachten optreden door de stress. Dit kan vermoeidheid zijn, maar het kan ook gaan om hoofdpijn, spierpijn, nek- en rugklachten en uitslag in het gezicht.

Heb je te maken met uitslag in het gezicht door stress, dan ontstaan er bultjes, vlekjes of plekjes op de huid en gaat de gezichtshuid rood zien. In sommige gevallen gaat de huid ook jeuken, maar dit hoeft niet altijd het geval te zijn. 

De symptomen van langdurige stress

Om er zeker van te zijn dat de uitslag in jouw gezicht wel echt wordt veroorzaakt door langdurige stress en niet door een ander probleem, is het belangrijk om te weten welke symptomen langdurige stress met zich meebrengt. 

De belangrijkste lichamelijke symptomen van langdurige stress, zijn de volgende:

De belangrijkste psychische symptomen van langdurige stress, zijn de volgende:

  • Je bent emotioneel instabiel
  • Je reageert heftiger dan normaal op bepaalde situaties in je omgeving
  • Je bent prikkelbaar
  • Je piekert veel
  • Je voelt je futloos, somber, ongelukkig en eenzaam
  • Je voelt je opgejaagd
  • Je bent vergeetachtig
  • Je hebt het gevoel continu onder druk te staan
  • Je hebt concentratieproblemen

Heb je te maken met een of meerdere van bovenstaande symptomen en heb je ook uitslag in je gezicht, dan is de kans groot dat deze uitslag veroorzaakt wordt door langdurige stress

Het verhelpen van de uitslag door stress

Er zijn diverse middeltjes die je aan kunt schaffen om de uitslag in je gezicht te verhelpen, maar dit zijn allemaal tijdelijke oplossingen. Verhelp je de uitslag in je gezicht met deze middelen en blijf je gestrest, dan komt de uitslag namelijk weer vanzelf terug als je niets aan de stress doet die je ervaart. Wil je voor altijd van de uitslag op je gezicht af, dan kun je beter investeren in manieren om de stress te verminderen. Dit betekent dat je iets aan jouw leefwijze moet veranderen, zodat je minder stress ervaart en de symptomen van stress van zelf verdwijnen. Op deze manier gaat de uitslag in je gezicht niet alleen weg, maar voel je je ook beter door het verdwijnen van de andere lichamelijke en psychische symptomen van stress.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…